Baş Ağrısına Neler İyi Gelir Neler Yapılmalıdır ?
Baş ağrısı günlük yaşamımızın neredeyse hemen hemen bir parçası haline gelmiş vaziyette. Her zaman kullandığımız ağrı kesici haplar, baş ağrısı için mantıklı bir tedavi yöntemi olmaz. Baş ağrısında ağrı kesicileri alışkanlık haline getirmek, uzun vadeli çözümler getirmez.

Gelin Hep Beraber Adım Adım İnceleyelim

  • Baş ağrısı başladığı vakitte ağrı kesici tüketmeden önce su tüketilmelidir.Unutmadan söyleyelim günlük içilecek su oranı iki litredir beden sağlığınız için koruyucu etkisi vardır.Susuz kalmış bir vücut baş ağrısına yol açar.

  • Soğuk kompres baş ağrısını hafifletmede büyük rol oynar. Islak bir bez, buz torbası soğuk soda şişesi ağrıyan bölgeye uygulandığında baş ağrısı geçebilmektedir.

  • Temiz hava solumak bulunduğunuz mekanı iyi havalandırmak baş ve oksijen alımını sağladığı için baş ağrısına iyi gelir. Baş ağrısı başladığında açık havaya çıkmak yarar sağlayacaktır.

  • Ense, şakaklar ve alına yapılacak olan masaj ile hafif veya şiddetli ağrıları hafifletmeye ve geçmesine neden olur. 

  • Baş ağrınız migren türünde bir ağrı ise eğer karanlık ve sessiz bir odada uyumanız gerekir.
    Migren esnasında bireyin bütün algıları en hassas değerlere iner. Karanlık sessiz bir ortam migrende hafifletici etkisi bulunur.

  • Alkol tüketiminiz ardından ertesi gün çok fazla baş ağrısı yaşarsınız. Alkol tüketilmediği zaman baş ağrısı başlamamış olur. Baş ağrısı alkol alınması ardından ağrıyı geçirir efsanesi de gerçeklik değildir.

  • Kafeinli içecekler baş ağrısını hafifletici olabilir. Baş ağrısı sırasında özellikle bir fincan Türk kahvesi baş ağrısını hafifletecektir. Fakat her şey de olduğu gibi kafeinde de aşırıya kaçılmamalıdır.

  • Yoğun kokular baş ağrısını tetikler. Parfümeri ürünlerinden uzak durulması ağrı esnasında önerilir. Onun dışında nane ve limon kokusu ağrıyı hafifletme etkisi vardır, başı açar. Aynı zamanda içilen suyun içerisine de eklenebilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al