Artık Ekranım Kırıldı Ekranım Çizildi Diyaloglarına Son ELMAS EKRAN TELEFONLAR GELİYOR
Akıllı telefonlarda ki en büyük şikayetimiz genelde dayanıksızlığı.Hatta bu dayanıksızlık genelde cam bölgesinde görülür.Yeni çıkacak olan Elmas camlarla buna son verilmesi bekleniyor.

ELMAS EKRANLI AKILLI TELEFONLAR GELİYOR!!

Nanokristal geliştirme ve üretme konusunda uzmanlaşmış olan Akhan Semiconductors tarafından hazırlanan Mirage Diamond Glass adlı cam tabanlı cihaz ve bileşenler gelecek yıl hayatımıza girecek gibi gözüküyor.

CEO Adam Khan, yeni camın şimdiye kadar kullanılanlara göre çok daha dayanıklı ve sert olduğunun altını çiziyor. Laboratuvarda üretilen elmasların Corning Gorilla Glass 3 gibi ekran dayanıklılığı teknolojileri ile bir araya getirilerek kullanılabilecek olması da önemli.

ALÜMİNYUM SİLİKON VE OKSİJENİN MÜKEMMEL KOMBİNASYONU YETMİYOR!

Oldukça ışıltılı ve pahalı olmasının yanı sıra, insanlar tarafından en dayanıklı doğal madde olarak bilinen elmas ile ekranların kırılması imkansız hale gelebilir. Şu anki ekran camlarının ise alüminyumsilikon ve oksijen kombinasyonu ile üretildiğini ve çeşitli kimyasal işlemlerle güçlendirildiğini not olarak düşelim.

Öte yandan, teknolojinin üreticilere sunulması için bazı konuların çözülmesi için uğraşılıyor. Stres testlerine göre elma testleri ile elmasın elektrik sinyallerini aktarma işlevinden emin olmak isteniyor. Dokunmatik ekran işlevinin hiçbir gecikme olmadan tamamen çalışması ve tepki vermesi oldukça önemli. Ek olarak, camın dayanıklılığı için dayanıklılık testleri gerçekleştirilirken, camın ışık yansıtma oranını düşürmek için çalışılıyor. Tabii ki fiyat konusunun da çözülmesi gerekiyor. Yoksa teknolojiyi kullanan amiral gemileri ciddi anlamda el yakabilir.

Adı açıklanmayan bazı cihaz üreticileri tarafından da test edilmekte olan Mirage Diamond Glass bakalım ilk hangi cihazda yer alacak?

KIRILMAZ EKRAN DEVRİ BİTECEK Mİ?

Şu an üretimi yapılan ve herkesçe kullanılan kırılmaz camlara ne olacak?Ön görü olarak sadece eski model telefonlara şu an ki kırılmaz camlar gibi ekstra bir koruma gibi uygulanacak fakat zaman ilerledikçe sıfır telefonlarda zaten bu teknoloji bulunduğundan dolayı bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

Çıkınca Alacak Mısınız?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al