MEHMET AKİF ERSOY’UN ÇOCUKLUK YILLARI
Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı’nın yazarıdır. Peki çocukluğunu hiç merak ettiniz mi?

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul ili,Fatih ilçesi, Karagümrük semti, Sarıgüzel mahallesinde dünyaya geldi. Annesi Emine Şerif Hanım, ailesi Buhran’dan Anadolu’ya göç eden ailenin kızıdır. Babası İpekli Tahir Efendi ise Arnavut kökenli, Kosava’nın İpek kenti Fatih Camii medrese hocalarındandır.

Akif’in asıl nüfus kağıdında doğum yeri Bayramiç diye geçmektedir. Bunun sebebi babasının imamlık yaptığı ve çocukluk yıllarının Çanakkale Bayramiç’te geçmesidir.

Akif’in babası doğum tarihini belirten ”Ragif” ismini Akif’e vermiştir. Akif babasının ölümüne kadar bu ismi kullansada, isim çok kullanılmadığı için annesi ve çevresindekiler ona ”Akif” ismiyle seslenmeye başlamıştır. Akif Ersoy ise zamanla ”Akif” ismini benimsemiş ve kullanmıştır.

Çocukluğunun çoğu kısmını, annesinin Fatih Sarıgüzel’deki evinde geçirmiştir. Ve kendisinden küçük Nuriye adında da bir kız kardeşi vardır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al