Üniversite Hayatınızı Olumlu Ve Olumsuz Etkileyebilecek Etkenler
Üniversite ortamında karşılaşacağınız ve bu etkenleri görmezden geldiğiniz taktirde üniversite hayatınızın sıkıntılı geçeceği bazı konu başlıkları hazırladık. Bu konu başlıklarını dikkate aldığınızda Üniversite hayatını mükemmel geçirmek için öneriler konumuzu atlatmış oluyoruz. Bu konuda ne kadar iyi olursanız üniversiteden o kadar keyif alırsınız. Üniversitede dikkat edilmesi gereken konular serimize başlıyoruz. Detaylar Biliniyo'da...

Üniversite Yaşamına Yön Veren Faktörler

İnsan hayatında en paha biçilemez dönemlerden birisi üniversitedir. Olabildiğince özgür ve bir o kadar umursamaz takılabileceğimiz süreçlerden söz ediyoruz. Ancak bunun sınırını iyi tutturmak ve tam manasıyla üniversite hayatını yaşamak için bazı kıstaslar var. Örneğin dört yıllık üniversite süresini en iyi şekilde geçirmenin tek yolu sosyallikten geçiyor.

Tabi ki üniversitede sosyal olmak o kadar kolay gelmeyebilir. Ancak asıl önemli olan nokta özgüveni yüksek tutarak kendinize bir şeyler katmayı amaçlamaktan geçiyor. Bu eğitim anlamında da sosyal statü anlamında da geçerli olan bir durumdur. Temel anlamda üniversitenin eğitimden ziyade sosyal anlamda insanı geliştirdiği düşünülürse doğru bir nokta olduğundan şüphe yok.

Üniversitede Sosyal Bir Hayat Geçirmek İçin Tüyolar

Üniversite hayatını sosyal bir çevreye sahip olarak geçirmenizi sağlayacak birçok farklı etkenden söz edebiliriz. Hepsinin merkez noktasında ise özgüven yatıyor.

• Özgüven

Herhangi bir ortama ayak uydurma, adapte olma veya tanımadığınız insanlarla iletişim konusunda özgüven probleminizi kırmalısınız. Herkesin tek amacı birbiriyle iletişime geçerek bir aktivite yapmaktır. Dolayısıyla yapmanız gereken şey herkes gibi ortama ayak uydurmak ve olabildiğince girişken olmaktan geçiyor.

• Karşı Cins

Karşı cinsle olası bir yakınlaşmayı direkt olarak flört veya sevgili olarak görmek en büyük hatalar arasındadır. Çoğunluğuyla direkt olarak arkadaş olunabileceğini bilsek bile daha ilerisini isteyebiliriz. Aslında tam tersini yaparak sosyal bir çevre edinmeyi daha da kolaylaştırmamız mümkündür.

• İlgi Alanları

İlginiz hangi yönde ise o alana yoğunlaşmak sizin için bir artıdır. Eğer müziğe meraklıysanız müzik kulüplerine üye olabilir, enstrüman çalanlarla aynı ortamda bulunabilir veya konser gibi aktivitelerde aktif olarak rol alabilirsiniz. Fakat müziğe olan ilginize rağmen siyasi kulüpler ya da çevrecilerin organize ettiği etkinliklere katılırsanız pozitif sonuçlar almanız olanaksızdır.

• Etkinlikler ve Arkadaş Çevresi

Kendinize yakın bir dünya görüşüne sahip olan arkadaşlar edinirseniz aynı etkinlikleri tercih etme olasılığınız artar. Yine aynı etkinliklerde yeni insanlarla tanışma olasılığınız çoğalır. Farklı insan topluluklarıyla diyalog kurmak, sohbet etmek veya birbirinden etkilenmek son derece güç olacaktır.

• Ders ve Eğlence

Dersler ilk etapta çok umursanan bir noktada değildir. Fakat sadece not alışverişi bile size belli bir sosyal statü kazandırabilir. Yine eğlence alanında da bu ilişkileri kullanmak önem arz ediyor. Bilhassa insanların üniversite hayatında belirleyici bir unsur olarak dersler ve eğlence arasındaki ince çizgiyi göstermek mümkündür.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al