Nasıl Ödem Atılır?
Ödem özellikle kadınların muzdarip olduğu en büyük dertlerden birisidir. Karında şişkinlik yapabilir ya da sabah kalktığınızda yüzünüzde şişme olarak kendini gösterebilir.Fakat hiçbir şey çözümsüz değildir.

Daha Fazla Hareket Edin

Ödem özellikle daha az hareket eden kişilerde görülür O yüzden gün içinde yürüyüş yapmaya, hareket etmeye gayret edin. Eğer işiniz gücünüz yoksa bile spor yapabilirsiniz. Depresif , yiyecekleri tuzlu yiyen, karbonhidrat tüketen, kilolu bireylerde de görülür.

Ödem Attırıcı Besinler Tüketin

Ödemi vücudunuzdan uzaklaştırmak için ıspanak, nane , roka, maydonoz, kuşkonmaz, pancar,taze fasulye, üzüm , B vitamini ve Demir içeren besinler de tüketebilirsiniz. Bu besinler aynı zamanda sindirim içinde size yardımcıdır.

Bilinçsiz idrar Söktürücü Kullanmayın

Bilinçsiz şekilde özellikle internetten alınan bitkisel çay adı altındaki ürünleri doktorunuza baş vurmadan kesinlikle almayın. İleride böbreklerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz.

Tuz ve Karbonhidrat Tüketiminizi Azaltın

Fazla tuz ve karbonhidrat tüketimi vücut için oldukça zararlıdır. Yemeğinize kattığınız tuz oranını 3/2 azaltın. Karbonhidratın ise yaptığı ödem ve aldırdığı kilonun haddi hesabı yok. Fazla karbonhidrat tüketmemenizi tavsiye ederiz.

Bol Bol Su İçin

Suyun çözüm olamadığı hiç bir şey yok. Özellikle böbrekler için faydası büyük olan suyu ödem attırıcı özelliğiyle de rahatlıkla içebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al