Uzun süre zarfında üzerinizden atamadığınızdan kaynaklanan ciddi bir acı ve rahatsızlık teşkil eder. Vücutta kramp dönemi içerisinde istenildiği gibi hareket edilemez bir anlamda geçici olarak işlevin kaybolması halinde vücüt eski temposunda çalışmasını sürdürmeye devam eder.
İnsan vücudunun hemen her bölgesinde hareketini tamamlayabilmesini sağlayan ince ve kalın motor kasları bulunur. Kasların temel görevi düzen içerisinde organlara görevlerinin yerine getirmesini sağlamak ve kendi manevra kabiliyetlerini yerine getirmek.
Kaslar Hareketini Tamamlayamaz
Kaslar düzen içinde hareketini tamamlayamaz ve bu nedenden kaynaklı sağlıklı zinde bir vücut direncide ortadan kalkmış olur. Kaslarda meydana gelen kramplar ani bir şekilde başlar ve ciddi acı verir. Krampın girmiş olduğu organ gerilir ve herhangi bir müdahele karşısında daha duyarlıdır kramp giren bölgeye dokunulması halinde taş gibi sert olduğu nasıl bir acı olduğunun bir kanıtıdır. Kampların meydana gelmesinin asıl sebebi yoğun egzersiz ya da egzersizler neticesinde meydana gelen ağrılardan kaynaklı değildir.
Kramp En Çok Kimlerde Görülür?
Krampın sık sık karşılaşıldığı kişiler şeker hastaları, böbrek ve kalp hastalarıdır. Kramp halinde acı veren nokta kasların gerilmesini engellemek olacak. Bacağınıza kramp girmesi halinde bacağı düz bir konumda gergin bir biçimde tutulmalı ve kramp giren bölge ovulmalıdır. Hastaya birkaç dakika boyunca masaj uygulanmalı ve düz bir zeminde tutulmalıdır. Kramp giren bölgenin tahrip olmaması adına masaj sonrasında beklemelidir. Ani bir doğrulma sonucunda kramp tekrardan kaslara girebilir. Bu durum çeşitli mineral eksikliğinden de kaynaklanabiliyor ve bu eksiklerinizi en kısa sürede bir doktora görünmeniz kontrol ettirmeniz gerekmektedir.