İstanbul'un Yeni Seçimleri Hangi Gün Yapılacak? İstanbul Seçimleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

YSK'nın İstanbul'da seçimlerin tekrar yapılması kararı ardından Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Peki istanbul seçimleri hangi gün? İstanbul seçimleri ne zaman yapılacak? İstanbul seçimleri hakkında bilinmeyenler nelerdir? İstanbul seçimleri hakkında bilgiler ve daha fazlası Biliniyo'da...

İstanbul seçimlerinin ne zaman yapılacağı ile alakalı vatandaşların aklında sürekli olarak soru işaretleri meydana geliyor. Bu soru işaretlerine cevap bulabilmek adına Biliniyo ekibi olarak sizlere seçim hakkında bazı bilgiler vermek istedik. YSK'nın seçimleri yenileme kararı ardından İstanbul seçimleri yenilendi. Aklınızda ki soru işaretleri giderek artıyor. İstanbul seçimleri neden yenilendi? İstanbul seçimlerinin tekrarları ne zaman açıklanacak? İstanbul seçimleri hakkında bilmek isteyecekleriniz Biliniyo'da... 

İstanbul Seçimleri Ne Zaman Yapılacak?

İstanbul seçimleri 23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 

İstanbul Seçimlerinde Seçmen Bilgisi Nasıl Öğrenilir?

İstanbul seçmenlerinin öncelikle "https://secmen-ist.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi-istanbul.jsp" adresini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Ardından nüfus cüzdanınız ile sorgulama yapabilirsiniz. Sorgula butonuna tıklamanız ardından hangi okul ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra e-Devlet ile seçmen sorgulamanızı yapmanız için ise e-Devlet'e giriş yapın ve ardından açılan bölümden e-Devlet sistemine Kimlik numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. Ardından arama bölümüne  "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk çıkan bölüme giriş yapın. 

Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.