Nasıl Görüyorlar?
Bir çok kişi evinde bir hayvan besliyordur. Peki hiç onların bizi nasıl gördüğünü düşündünüz mü? İşte hayvanların gözünden dünya...

Arılar

Arılar

Arılar, insanlardan üç kat daha fazla dünyayı kavrarlar ve ultraviyole ışınlar gibi görürler. 

Köpekler

Köpekler

Köpekler düşük görme gücüne sahiptir. Onların gözleri renk çoğunluğuna karşı duyarlıdır ve dünyayı biraz soluk görürler. Ama diğer yandan geceleri çok iyi görürler. İyi gelişmiş perspektif ve derinlik hissine sahipler. Hareketlere karşı aşırı duyarlıdırlar.

Sinekler

Sinekler

Sinekler çok yönlü görüş açısına sahiptir. Bu özellik onların yüzlerce minik gözünden oluşan görüntülerin beraber algılaması ile oluşur. Ayrıca sinekler de ultraviyole ışın gibi görürler. Ve dünya onların gözünde, insanların gözüne oranla çok yavaş hareket eder. 

Yılanlar

Yılanlar

Yılanlar çok düşük görüş vizyonuna sahipler ama geceleri modern kızılötesi teknolojisinden on kat daha fazla termal radyasyon görürler.

Atların gözleri başlarının yan taraflarına doğru konumludur. Bu atların herhangi bir tehlike ile karşı karşıya geldiklerinde, kendilerini uyarmalarına yardımcı olur. Ama bu durumun dezavantajları da vardır. Atlar burunlarının ucunu asla göremezler.

Balıklar

Balıklar

Evinizdeki akvaryum balıklarınız ultraviyole ve her şeyi büyütülmüş olarak görürler. Bu büyük ihtimalle birçok balığın şaşırmış görünmesinin nedeni.

Bukalemunlar

Bukalemunlar

Bukalemunlar sadece görünümleri ile ilginç hayvanlar değil. Aynı zamanda onların iki gözü de birbirinden bağımsız hareket eder. Bu özellik onların 360º görmelerini sağlar.

Fareler ve Sıçanlar

Fareler ve Sıçanlar

Bir farenin gözlerinin her biri bağımsız hareket eder. Onların gözünden dünya biraz bulanık, yavaş ve mavi-yeşil renklidir.

Köpekbalıkları

Köpekbalıkları

Köpekbalıkları gibi pek çok denizaltı yırtıcı hayvanları hiç renk görmezler. Ama onların denizaltındaki görüş vizyonu bizim gözümüzden çok daha keskindir.

Kuşlar

Kuşlar

Tüylü arkadaşlarımız kuşlar, net ve keskin bir görüşe sahipler. Gece kuşları ışık olmayan bir ortamda gözleri çok net görür ve gündüzleri insanların gördüğü renk tonlarını görmezler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al