Tatilde Bütçeler Nasıl Paylaştırılmalıdır
Yaz aylarında tatile gittiğinizde bütçenizi nasıl paylaştıracağınızı düşünüyorsunuz. Peki elimizdeki bütçeyi parçalara ayırsak ne kadar kısmını hangi bölüme ayırmamız mantıklıdır? Tatil bütçeleri nasıl planlanır? Tatil bütçemi nasıl paylaştırmalıyım? Tatilde neye ne kadar bütçe ayırılması mantıklıdır? sorularının cevapları Biliniyo'da...

Unutmayın tatilin en önemli aşamalarından biri de tatil planlamasıdır. Tatil planlamaları yaparak tatilinizi güzel geçirmeniz mümkündür. Tatilinizi güzel bir şekilde planlayarak ve bütçenizi de ayırarak tatilinizi güzelleştirebilirsiniz. 

Ulaşıma %25 bütçe ayırılmalı

Uçak, otobüs, araba, tren, vapur fark etmez. Bütçeniz içerisindeki ulaşım giderinizi, toplam tatil paranızın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde ayarlayın.  

1.000 TL’lik tatil bütçemizi ele alırsak, araba ile tatile çıkıyorsanız benzin gideriniz 250 lirayı geçmemeli. Bu yüzde 25 sınırını geçmemek için tatile çıkacağınız arkadaşınızla ya da aynı yöne

gideceğiniz bir tanıdığınızla bu bütçeyi paylaşabilirsiniz. 
Seyahate uçak, tren, vapur gibi bir ulaşım aracıyla çıkacak ve bunun için bilet alacaksanız, bu da 250 lira sınırlarında kalmalı. Bu seneki tatil planınızda yapamasanız da, bir sonraki tatil planınızı erkenden yapıp biletlerinizi önceden alarak yüzde 25 sınırı içerisinde kalabilirsiniz.

Konaklamaya  %40 bütçe ayırılmalıdır
Tatil parasının en büyük kısmı konaklamaya gidiyor. O nedenle konaklama konusunu doğru zamanda planlamak çok önemli. 

Kalacağınız yer için ayıracağınız para toplam bütçenizin yüzde 40’ını geçmesin. Yani 1.000 liralık bütçede konaklama masraflarınızı 400 lira ile sınırlı tutun. Gideceğiniz yer belli olduktan sonra detaylı bir araştırma yapın. Bölgedeki fiyatlar bütçenizi zorluyorsa merkezden biraz uzaklara bakın. Birkaç günlüğüne daire kiralama alternatiflerini de unutmayın.

Tatilde konaklamanızı bir akraba ya da arkadaş yanında yapacaksanız bu size büyük bir kazanç sağlayacak demektir. Bu paranın bir kısmını seyahatinizde yeni deneyimler için harcayabilir, bir kısmını ise bir sonraki seyahatiniz için saklayabilirsiniz. 

Yiyecek-içecek %25
1.000 liralık tatil bütçenizin yüzde 25’ini yani 250 lirasını yeme içme için ayırın. 5 gün kalacaksanız, günlük 50 lira yeme içme limitiniz var demektir. Bunu en doğru şekilde kullanabilmek için gitmeden önce o bölgedeki yeme içme alternatiflerine bir göz atmakta fayda var.

Aktivite %10 yeterli
Bisiklet kiralama ya da şehir turu gibi aktiviteler için 1.000 liralık tatil bütçenizden yüzde 10 ayırabilirsiniz. Bu da 100 lira ediyor. Bu yeterli değil diyorsanız, diğer masraflarınızdan kısarak aktivite bütçenizi arttırabilirsiniz.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al