Zayıflarken Dinlenilmesi Gereken Müzikler
Evet doğru okuyorsunuz.Zayıflarken ve diyet yaparken müzik terapisi yöntemiyle hem beden hem ruh için yarar sağlıyor.Uzmanlar diyet yaparken iştah kesen müzik önerilerinde bulundu. Zayıflama müzikleri nelerdir ? Zayıflarken ne tarz müzikler dinlenmeli ? Yağ yakan müzikler hangileridir ?

Müzikle terapi uygulamasının yaklaşık 1.000 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten uzmanlar, Batı ülkelerinde müzikle tedavinin yoğun bakım ünitelerinde CD çalarak, her hastaya aynı müzik parçasını dinleterek yapıldığını ifade etti. Ancak bu tedavi yönteminin başarılı sonuçlar vermediğini vurgulayan uzmanlar, müzikle tedavinin birebir yapılan bir terapi olduğunu söyledi. İzmir’de kendi hastanelerinde yoğun bakımda uyanmış olan her hastaya sabah ve akşam 15’er dakika müzik terapi uyguladıklarını söyleyen uzmanlar, bu hastaların uyanıklık durumuna ve ruhsal durumuna ilişkin bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Bir hastaya çaldığınız ney aletinin diğer bir hastayı rahatsız edebileceğine işaret eden uzmanlar, yaklaşık 15 yıldır uyguladıkları tedavi kapsamında son 5 yıldır yoğun bakımdaki hastaların uykusuzluk çekmediklerini dile getirdi. Hastalarının son derece rahat duyduklarını belirten uzmanlar, yoğun bakımda ilaçla uyutamadıkları hastayı güzel bir ney terapisiyle uyutabildiklerini ifade etti. Toplam 15 hasta üzerinde yapılan çalışmalarda ney dinletisi terapisiyle tansiyonlarının düştüğü, nabızlarının yavaşladığı ve oksijenin arttığı tespit edildi.

Uzmanlara göre, müzik türüne göre iştah açıcı etki de gösterebiliyor. Örnek olarak restoranları veren uzmanlar, bir restoranda hicaz makamında eser çalındığı takdirde o restoranın iflas edeceğini belirterek, hicaz makamının diyet müziği olduğunu belirtiyorlar. Restoranlarda rast makamında eserler çalınması gerektiğini belirten uzmanlar, diyet yapanların ise mutlaka hicaz makamında eserler dinlemeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar. Çünkü hicaz makamında eserler dinleyenlerin iştahlarının kapanacağını hatırlatıyorlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al