Venüstrafobi Erkeklerin Yeni Korkusu mu?
Venüstrafobiyi muhtemelen hiç duymadınız. Ama erkekler için özel niteliğinde olmasının tabi ki sebebi var. Güzel kadın korkusu...

Genelde insanların aklına fobi denilince daha çok kapalı alan ya da yüksek korkusu gelebilir. Peki ya kadından korkmanın da günümüzde bi fobi olduğunu biliyor muydunuz? Ki erkeklerin bu korkulu rüyası, artık sancısı haline geldi.

Öyleyse nedir bu venüstrafobi?

Güzel bir kadın gördüğünüzde, onunla iletişime geçtiğinizde veya göz göze geldiğinizde hiç terlediğiniz, ellerinizin üşüdüğü yada kalbinizin yerinden çıkacak gibi attığı oldu mu? Belki bunu fobiden ziyade aşka bağlanyalarınız bile olmuştur.

Üsküdar Üniversitesi Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin’e göre erkekler, güzel kadınlarla birlikte olmayı hedefleyerek bir yandan rekabette kendisini yüceltmeye çalışırken bir yandan da o rekabete kendini kurban ederek güzel bir kadınla olmaktan kaçabiliyor.

Bu kaçınmanın nedeni de erkekte oluşan yetersizlik duygusu. Erkek güzel bir kadın gördüğünde bazı fizyolojik tepkileri yaşadığını aktaran Çetin, “Venüstrafobi'de terleme, kalp artış hızının artması ve nefesi kesilecekmiş gibi hissetme semptomlarıyla karşılaşabiliyoruz” diye konuştu.

Özellikle kaygılı ve özgüveni düşük , içe kapanık bireylerde daha çok olduğu söyleniyor. Kendisi için daha iddiasız bireyleri tercih ediyorlar.

Fobilerin genellikle çocukluk yıllarında yaşanmış olan olayların ya da travmatik durumların etkisi ile ortaya çıktığını da belirten Çetin : “İnsan hayatında geçmiş yaşantılar, tetikleyici durumlar, kişilik özellikleri, yetiştirilme tarzlar gibi birçok paydayı bir arada düşünmek daha gerçekçi olacaktır. Bunun dışında düşünce yapısının da önemi oldukça büyüktür.” ifadesini kullandı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al