Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi Mi?
Türkiye'de en son yapılan resmi açıklamalara göre 47 vatandaşımız koronavirüs testinde pozitif çıkmış ve paniğe neden olmuştu. Bunun ardından yayılan dedikodularda Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilecek dendi. Bu dedikodular ardından İletişim Başkanı Altun, bu bilgilerin doğru olmadığını ve böyle bir düşüncenin olmadığını aktardı.

İletişim Başkanı Altun, ortaya atılan sokağa çıkma yasağının geleceğine dair iddialara, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor" şeklinde yanıt verdi.

Çin'de ortaya çıkan ve 7 bini aşkın insan hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs, 10 Mart'ta Türkiye'ye de sıçradı ve bir haftada 47 vaka tespit edildi. Bu durum alınan önlemlerin artmasına sebep olurken, kamuoyunda sokağa çıkma yasağının geleceği iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan yalanlama geldi. Altun yaptığı açıklamada, vatandaşlar arasında sıkça dillendirilen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gerçeği Yansıtmıyor

Altun, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuz var'' dedi.

Türkiye'de Koronavirüs'lü sayısı 47'ye Yükseldi

Tüm dünyada 7 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan yeni tip koronavirüs geçtiğimiz hafta ülkemize de sıçradı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ülkedeki vaka sayısının 47'ye yükseldiğini açıkladı. Ülkede henüz koronavirüs sebebiyle can kaybı yaşanmazken, virüse yakalanan vatandaşların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al