TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nda Kullanacağı İnsansız Kara Aracı: UKAP
TSK, Zeytin Dalı Harekatı’nda askerlerimizden önce öncü kuvvetler olarak hareket edecek insansız kara araçlarını ordusuna ekleyecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devam ettirdiği Afrin operasyonunda kullanılan İHA'lar askerlerimize çok yardımcı olduğu için, kısa süre içinde karada da insansız araçlar kullanmaya başlama kararı alındı. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karada da insansız tanklar kullanmamız gerektiğini söylemesinin ardından, tank olmasa da savaş alanında bize büyük katkı sağlayacak araçlar üretilmeye başladı.

20’den Fazla Araç Afrin’de Göreve Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de yakın zamanda insansız kara araçlarının savaş alanında olacağını açıkladı. 20’den fazla UKAP, yakın zamanda TSK’ya teslim edileceğini açıklayan Demir, UKAP'ların Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılacağını açıkladı. Yapılan anlaşmalar sonucunda TSK’nın envanterine ilk olarak Katmerciler firması tarafından geliştirilen Uzaktan Kumandalı Atış Platformu girecek.

Çok Amaçlı Kullanım

Katmerciler, insansız kara aracını geliştirirken modüler bir yapı kullandılar. Gerektiğinde gözden çıkarılabilecek araç, ihtiyaca göre her görevi yerine getirebiliyor. Yeri geldiğinde ateşli silah olarak kullanılabilecek UKAP, gerektiğinde kameralarla donatıp gözlem yapması için gönderilebiliyor.

Teknik Özellikleri

Her şeyde olduğu gibi bu ürünün de teknik özellikleri var. Saatte 25 kilometre hıza ulaşan UKAP, 3 ton gibi çok büyük yükleri taşıyabiliyor. Normal şartlarda 5 saat giden şarj kapasitesi, jenaratörle 8 saate kadar yükseltilebiliyor. İnsansız kara aracı, özellikle Afrin şehrinin içine girdiğimizde öncü kuvvetler olarak askerimize istihbarat toplaması açısından büyük önem taşıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al