Sporun Psikolojimiz Üstündeki Etkisi
Bilimsel olarak da kanıtlandığı üzere spor yapmanın psikoloji üzerinde etkisi vardır. Psikologların çoğu seratonin hormonu açısından sporu önerir. Psikolojimiz beynimizde salgınan seratonin hormonunun fazlalığı ya da azlığından etkilenebilir.

Spor Yapan Bireylerde Depresyon Olmaz

Spor beynimizde ki mutluluğa sebep olan, endorfin,  melatonin ve dopamin hormonlarını salgılar. Hal böyleyken de bireyde depresyon oluşma imkanı olmaz. Spor sizin hayatınızı düzene sokar. Stresinizi azaltır, ruh halinizi ise dengeler.

Spor Yapan Kişide Alhzeimer Oluşma Riski Azalır

Amerika’da yapılan bir araştırmada günde yarım saat spor yapmayı alışkanlık haline getirmiş olan insanlarda yaşa bağlı zihin işlevlerinin azalmadığı ve bu insanlarda Alhzaimer görülme riskinin %38 oranında düştüğü sonucuna ulaşılmıştır. Spor zihnin berraklaşmasında yardımcı olur. Spor yapan insan yaşıtlarına oranla daha dinamik ve çevik olur.

Spor Stresinizi Alır

Nasıl ki spor yapmak beyindeki mutluluk hormonlarının salgılanmasında önemli bir rol oynuyor ise stresinizi de oldukça azaltır. Diğer insanlara kıyasla az sinir stres yapmış olursunuz. Stressizlik hayatınızı iyi anlamda etkiler, yaşam kalitenizi arttırabilir.

Spor Yapan Kişinin Özgüveni Gelişir

Toplumumuzda en büyük sorun belki de özgüvensizlik. Özgüvensizlik yüzünden hayatınızdaki en önemli şeyleri elinizin ucundan kaçırabilirsiniz. Bu durumda ise spor tekrar araya giriyor. Sporla beraber günden güne gelişen bir insanın vücut hatları fiziği mükemmelleşir. Bu durumda kendinizi ciddi anlamda beğenmeye başlayıp kendinizle gurur duyabilirsiniz.

Spor Uykunuz Açısından da Yardımcı Olur

Spor gün içinde bedeninizi bir hayli yorar. Yastığa başınızı koyduğunuzda normalde uyuyamama sebebiniz beden yorgunluğunuzun olmaması. Zihin yorgunluğu ise uyumanızda yardımcı olmaz hatta aksine. Bedeniniz gün içinde spor yapmaktan yorulursa kendinizi yatağa atar atmaz derin bir uykuya geçtiğinizi hissedeceksiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al