Soyağacı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Soyağacını merak eden vatandaşların yoğun ilgiyle karşıladığı Soyağacı Sorgulama nasıl yapılır? Soyağacı sorgulamanın şekilleri nelerdir? Soyağacı sorgu sitesi neresidir? Soyağacımı nasıl sorgulayacağım? Soyağacı sorgulamak nasıl bir işlemle gerçekleşiyor? sorularının cevapları Biliniyo'da...

Türkiye'de yaşayan milyonlarca Türkiye vatandağının geçmişten bugüne kadar soylarını merak ediyorlardı. e-Devlet uygulamasının yürürlüğe koyduğu alt-üst soy bilgi sorgulama sistemi hizmetiyle artık geçmişe ait soyunuzu sorgulayabiliyorsunuz. e-Devlet'e sürekli olarak eklenen yeni uygulama eklentileri ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir çok hizmetler sunmaya devam ediyor. Çok konuşulan uygulama eklentilerini gün geçtikçe sayılarını arttırmaya devam ediyor.

Peki Soyağacı nasıl öğrenilir? e-Devlet sitesinden alt-üst soy sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? İşte adım adım tüm bilgiler...

e-DEVLET ÜZERİNDEN SOYAĞACI NASIL ÇIKARILIR?

- Alt-üst soy bilgisi sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak e-Devlet'in internet sitesine (www.turkiye.gov.tr) giriş yapın. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak girebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa veya şifrenizi unuttuysanız PTT merkez müdürlüklerinden ya da PTT şubelerinden size özel şifrenizi alabilirsiniz.

- T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Hizmetler" bölümüne gelerek  "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü" kategorisi altında bulunan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğine tıklayın ve işleminizi gerçekleştirin.

Alt-üst soy bilgisi sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için daha kısa bir yöntem daha bulunuyor.

- e-Devlet'te yer alan arama bölümüne "soyağacı sorgulama" kelimesini yazarak arama bölümünden sorgulama yapabilirsiniz.

- Arama sonucunda karşınıza çıkacak olan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğine tıklayarak hem kendinizin hem de ailenizin soyağacını öğrenebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden soyağacınızı sorgulamak isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak soyağacınızı sorgulayabilirsiniz..

Soyağacı sorgulamak için tıklayınız

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al