Nar Suyu Neye İyi Gelir ? Nar Suyunun Faydaları Nelerdir?
Sağlığımız için çok faydalı olan nar meyvesinin suyunun da bir çok hastalığa iyi geldiğini biliyor muydunuz? bakalım nar suyu neye iyi gelir? nar suyunun faydaları nelerdir? Tüm detaylar Biliniyo'da... Nar suyu ile ilgili bilgiler içeriğimizde.

Sağlığımız için bir çok faydası olan narın neye iyi geldiğini ve nelere yaradığını biliyor muydunuz? eğer cevabınız hayır ise doğru yerdesiniz.

Nar Neye İyi Gelir? Neden Nar Tüketilmeli?

Kutsal kitabımızda yer alan “Cennet Meyvesi” olarak biliniyor. Şimdi gelelim narın vücudumuzda neye iyi geldiğine. Nar meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudumuza zindelik getirir, kalp sağlığına iyi gelir, kanser hücrelerinin büyümesini engeller, kolestrol ve şekeri dengede tutar. Nar annenin hamilelik dönemi içinde çok önemli bir meyvedir. İçermiş olduğu niasin, folik asit, kalsiyum, potasyum, demir, C vitamini ve yüksek lif kaynağından dolayı faydası yüksektir. Annenin gebelik döneminde birden oluşan krampların giderilmesini sağlar. Nar uyku düzenini de düzene sokacağı için bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesi yüksek ihtimaldir. Mide temizlenmesinde de nar çok iyi bir meyvedir. Ülsere ve öksürüğe çok iyi gelir. Nar ayrıca vücuttaki damarların sağlığını korur. Nar neye iyi gelir bunu öğrendiğimize göre şimdi de narı yemekle uğraşmak istemeyenler için nar suyunun da faydalarını anlatacağız.

Nar Suyu Neye İyi Gelir? Nar Suyu Tüketmenin Faydaları

Nar meyve taneleri ve kabuğu ile birlikte yüksek antioksidan içerdiği için nar suyunu hazırlarken tüm meyvesi ile birlikte yani kabuğuyla birlikte suyunun çıkarılmasını öneririz. Bu sayede nar suyunun etkisi daha fazla olacaktır. Bu yüzden sokaklarda işlek yerlerde çok fazla nar satıcılarını görebilirsiniz. Günlük olarak nar suyu içmek 1 günlük C vitamini ihtiyacının 100 de 25 ini karşılamaktadır. Nar suyunun faydaları nelerdir hemen sizlere onları sıralayalım. 

Narın Faydaları

  • Ciltteki enfeksiyonların geçmesinde faydalıdır.
  • Böbrekte oluşan iltihapları vücuttan atar.
  • Kansızlığa iyi gelir. Kan yapıcı özelliği vardır.
  • Yüzümüze ve ellerimize etkisi olduğundan pürüzsüz ve güzel görünmesini sağlayacaktır.
  • Enerji vererek çalışırken enerjimizi yüksek tutmayı sağlar ve hemen yorulmayız.
  • Bağırsaktaki zararlı pazaritleri temizler ve faydalı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur.
  • Kolestrolla birlikte kan şekerimizin düzene girmesini ve degede tutmayı sağlar.
  • Romatizması olanlar için ağrılara etkisi olan bir meyvedir.
  • Kalp sağlığımızı koruyarak kalp atış hızını normal seviyede tutar.
  • Bağışıklık sistemine iyi gelir. İdrar söktürerek vücudumuzdaki toksinleri dışarı atar.
  • Çok sık ishal olanlar için etkisi olduğu biliniyor.
  • Dişlerimizde oluşan iltihaplara karşı savaşır.
  • Tansiyonu düşük seviyede tutar.
  • Eklem ağrılarına birebir gelir.
  • Grip yapıcı virüslere karşı çok iyi gelir.
  • Mide ağrılarına iyi gelir.
  • Erkeklerde sperm artışına katkı sağlar.
  • Anlık bayılmalara karşı iyi gelir.
  • Suyu kaynatılarak içildiğinde basura iyi gelir.
  • Bağırsaktaki kurtların dökülmesine fayda sağlar.
  • Kabızlığa iyi gelir.

Narda Bulunan Vitaminler Nelerdir? Narda Hangi Vitaminler Var?

Narın içerisinde magnezyum, potasyum, polyphenol, folat ve yüksek antioksidan içermektedir. Nar meyvesinin içerisinde bulunan bazı vitaminler şunlardır; B1, B2, B5, B6, C, E vitaminleri yüksek miktarda bulunmaktadır. Nar aynı zamanda fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için faydalı olabilecek bir meyvedir. Nar ayrıca lif içeriğinde çok fazla lif bulundurmaktadır. 2 su bardağında 14 gram civarında lif mevcuttur ve oldukça yüksek miktardır. Nar kabuğununda vücudumuza çok fazla faydası vardır.

Nar açlık hissini gideriyor

Bazı gazetelerde verilen bilgilere göre narın açlık hissini giderdiği ve uzun bir süre tokluk hissi verdiği öne sürülüyor. Bazı araştırmalarda nar yiyen kişilerin yemeyenlere oranla daha az yemek yedikleri görülmüştür. Bu yüzden uzun bir süre bir şey yemek yemeyi istemeyenler ve diyet yapan kişiler için nar önerilen bir meyve grubuna girmektedir.

Narın Kalp ve Damarlarımıza Faydaları

İçinde bulunan antociyanin ve polifenoller E vitaminine göre çok daha fazla güçlü olduğu için, kalp damarlarımızda oluşan plakların çoğalmasının önüne geçer. Yukarıda da söylediğimiz gibi çok fazla antioksidan içerdiğinden dolayı kalp ve damarlarımızda dolaşan kötü amaçlı mikropları etkisiz hale getirir. Günlük olarak nar suyu tüketmek bu yüzden sağlığımıza çok faydalı olacaktır. Antibiyotik olarak çok güçlü kaynak olan narı çocuklarınızla birlikte bol bol tüketmenizde fayda var. Kısacası sevdiğimiz meyve olan narın faydaları saymakla bitmiyor.

Prostat Kanserine Çare

Narın yoğun araştırmalar sonucunda prostat kanserine çok etkisi olduğu bilimsel araştırmalarda yer alıyor. Prostat kanseri tedavilerinde kullanılan nar meyvesinin kansere bağlı hücrelerin büyümesini ve çoğalma hızını düşürdüğü görülmektedir.

Grip Ve Soğuk Algınlığına İyi Gelen Meyve

Nar içeriğinde bulundurmuş olduğu C vitamini sayesinde limon ve portakal gibi grip, nezle ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor. Eğer çok fazla öksürüğünüz varsa narın etkisi ona karşıda olacaktır ve vücudunuzun direncini sağlayarak hastalığa karşı sizi koruyacaktır. Bu sayede hastalıktan en az seviyede etkileneceksiniz. Öksürük ve boğazda oluşan ağrılarınız için bolca tüketmelisiniz.

Kan Hücreleri Yenilenir

Nar kan pıhtılaşmasını önlediği için kandaki hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlar. Nar ateroskleroz ve hareket gibi olayları düşürmektedir.

Nar Kansızlığa İyi Gelir Mi?

Narda bulunan demir mineralleri kansızlık için iyi gelecektir. Demir eksikliğinden dolayı yaşanan kansızlığı giderir. Demir eksikliği anemiye(kansızlığa) sebep olacağı için narda bulunan demirler sizi kansızlığa karşı koruyacaktır.

İshale İyi Gelen Meyve Nar!

Uzmanlar Vitamini kabuğunda diye boşa dememişler. Nar parçacıkları arasında bulunan beyaz kısımlar narın kabuğu ile kaynatıldığında mideye çok iyi gelmektedir. Bu sayede ishali geçirmek için faydalı olacaktır. Tabi nar kabuğunu ve beyaz kısmını kaynattıktan sonra sıcakken içmeyip biraz soğumasını bekleyin. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine bir kaşık bal katarak daha tatlı bir hale getirebilirsiniz. İshali gidermek için etkili bir yöntem olacaktır.

Enfeksiyonlara Ve Yaraların İyileşmesine İyi Gelir

Yukarıda bir çok faydasını saydığımız narın vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. Diğer faydalarından biri de vücutta oluşan yaralara ve enfeksiyonlara karşı çok iyi gelir. İnsan organında dışarıdaki etkenlerden dolayı meydana gelebilecek herhangi bir enfeksiyon olsun yara olsun gayet iyi gelmektedir. Narın yaralara karşı en etkisinin yüksek olmasını istiyorsanız eğer, hem nar suyu tüketiniz hemde narın kabuğunu yumuşattıktan sonra yaranın üzerine hafifçe uygulayın. Bu şekilde narın sağlığınıza karşı daha fazla etkisini görmeniz mümkündür.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al