Ankara'da Toplu Taşımaya Zam ! İşte Yeni Fiyat Tarifesi
Ankara'da toplu taşıma araçlarına yeni bir zam kararı geldi. Yeni fiyat tarifesine göre Ankarakart ile bir biniş ücreti 2,5 liradan 3 lira 25 kuruşa yükseltildi. 3 lira olan kullan at bilet ücreti ve kredi kartı ile biniş ücreti ise 4 lira oldu. 1 lira 75 kuruş olan öğrenci tarifesinde herhangi bir değişiklik gerçekleşirilmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü ve UKOME heyetince alınan karar doğrultusunda toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. 2,5 lira olan Ankarakart ile bir biniş ücreti 3 lira 25 kuruşa yükseltildi.

Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada, doğal gaz, elektrik, akaryakıt ile araç bakım ve onarım giderlerindeki tavan yapan artışlar nedeni ile  Başkent'in toplu ulaşımında tarife değişikliğine gidildiği belirtildi.

Özel toplu taşıma işleticilerinin de talebi doğrultusunda gelir ve gider hesaplamaları yapılması ardından  EGO Genel Müdürlüğü'nün UKOME kararı doğrultusunda tarife değişikliğine gidilmesine karar verildiğini ifade etti. Yıl sonunu tahmini olarak 630 milyon lira zararla kapatmasını öngören EGO Genel Müdürlüğü'nün, makul bir ücret tarifesi için komisyon oluşturduğunu'da kaydetti.

Söz konusu komisyon raporunda yaklaşık 3 yıldır toplu taşıma ücretlerinde artış yapılmadığı ve tüm bu kalemlerdeki artışların zorunlu bir ayarlama yapılması sonucunu doğurduğuna dikkat çekilen açıklamada, her üç yolcudan birinin ücretsiz seyahat hakkından yararlandığı tespitine de yer verildi.

ANKARAKART İLE BİNİŞ ÜCRETİ 3 LİRA 25 KURUŞ OLDU

EGO Genel Müdürlüğü'nün belirlediği yeni fiyat tarifesine göre, 2,5 lira olan Ankarakart bir biniş ücreti 3 lira 25 kuruş, 3 lira olan "kullan at" bilet bir biniş ücreti ve kredi kartı ile biniş ücreti 4 lira olarak belirlendi.

Öte yandan, 1 lira olarak uygulanan 75 dakikalık tam Ankarakart transfer ücreti, EGO otobüsleri, Ankaray, Metro, Teleferik, Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) ve Mavi Özel Halk Otobüsleri'nde (ÖHO) 1 lira 60 kuruş olurken, indirimli Ankarakart transfer ücreti 25 kuruştan 75 kuruşa yükseltildi.

ÖĞRENCİ TARİFESİNDE HERHANGİ BİR  DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Büyükşehir Belediyesi, 1 lira 75 kuruş olan öğrenci indirim tarifesinde ise herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Ayrıca, EGO Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladığı yeni uygulama ile öğrenciler, 60 liraya alacakları 200 binişlik öğrenci EGO abonman kartı ile seyahat edebilecek.

EGO otobüsleri, ANKARAY, Metro, Teleferik ile ÖTA ve ÖHO'larda yeni ücret tarifesi 2 Eylül Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olacak.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al