Porsche, Eski Modellerin Yedek Parçalarını 3D Yazıcı'dan Çıkartıyor !
Çoğu araba sahibinin eski model yılına sahip olan araçlarına "yedek parça" eksikliğini çözmek için araba üreticileri son gaz çalışmalarını devam ettiriyor.

Porsche, yeni piyasaya sunduğu arabaların yedek parça üretiminde bir sıkıntı yaşamamak için, eski modellerinde veya çok az sayıda üretilen modellerinde yedek parça sıkıntısı çeken bir şirket. Eski arabalarını da yollarda görmeye devam etmek isteyen Porsche, bu araçları için özel 3 boyutlu baskı makineleriyle çalışmaya başladı.

Porsche'nin şu an stoklarında pek çok yedek parça mevcut. Eğer bir yedek parçanın stoğu azalırsa, şirket geleneksel yollarla bu parçaların yenilerini üretiyor. Fakat bunu yaparken yedek parçanın çok fazla ihtiyaç duyulması önemli. Çoklu üretim yapıldığı için, çok az sayıda ihtiyaç duyulan parçaların üretimini bu gelenekler makinelerle yapmak epey maliyetli oluyor. Az sayıda parçaya ihtiyaç duyulduğunda ise Porsche, 3 boyutlu yazıcıyı kullanmanın ekonomik bir çözüm olduğunu düşünüyor. 3D yazıcılar sayesinde isteğe bağlı üretim yapılabiliyor ve hem zamandan hem de masraftan tasarruf edilmiş oluyor.

Tabii ki bu makineler sıradan 3 boyutlu makineler değil. Birçok testten geçerek üretimine başlanılan bu yedek parçaların test sürüşleri de yapılıyor. 3 boyutlu yazıcılar gelecekte çok daha fazla alanda karşımıza çıkacak. Ancak bu tip bir alanda kullanılması, 3D yazıcıların günümüzde her alana pratik çözümler getirmede de ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al