Özgüveninizi Artırmanın 7 Yolu
Güveninizi artıracak birçok senaryodan 7 tanesini sizin için derledik.Bu öneriler ofiste, okulda veya sosyal hayatta özgüveninizi yükseltecek.

Kendine güvenir gözükmek ve gerçekten kendine güvenmek farklı şeyler olsa da en azından öyle görünerek yolun yarısını kat etmiş olursunuz.

Kendine güvenir gözükmek ve gerçekten kendine güvenmek farklı şeyler olsa da en azından öyle görünerek yolun yarısını kat etmiş olursunuz.

Kambur durmayın

İlk adım fiziksel olarak doğru duruş. Kamburunuzu çıkartıp hımbıl görünmek size yardımcı olmayacaktır. Duruşunuzu düzeltecek egzersizler yapabilirsiniz. Mesela; ters mekik çok işe yarayabilir. Eğer sırtınızda fizyolojik bir sıkıntı varsa doktorunuza başvurun.

Gülümseyin

Gülümsemek sizi nasıl daha güvenli gösterebilir? Karşınızdakine arkadaş canlısı, mutlu ve kendinizden emin olduğunuzu ifade ederek. Çok gergin bir sunum öncesi veya başka bir ortamda ödünüz patlarken şöyle kocaman bir gülücük koy verin.

 

Göz teması kurun

Göz teması önemli noktalardan biridir. Kazık gibi dik durup, istediğiniz kadar sırıtsanız da gözlerinizi karşınızdakinin gözlerinden kaçırıyorsanız, kendinizden emin gözükmeniz mümkün değil.

 

Kendinizden emin konuşun

Tereddütlü konuşmayın. Cümleye girdikten sonra, bu düşüncenizden emin olmadığınızı mı farkettiniz? Çaktırmayın. Eğer kendinizden emin konuşmazsanız araya başkalarının girip sizi çürütmesine yol vermiş olursunuz.


İltifatları kabul edin

Samimi bir teşekkürle iltifatları kabul edin. Alçakgönüllü olmaya çalışırken insanların gerçekten onların hayran olduğu gibi birisi olmadığınızı düşünmesini istemezsiniz.

 

Düzgün yürüyün

Fiziksel duruşun esaslarından birisi de güzel yürümektir. Yürüyüşünüz de insanlara kişiliğiniz hakkında fikir verir. Alçak dağları ben yarattım havasında veya her an podyumda gibi yürüyün demiyoruz. Ama yürüyüşünüz, duruşunuzu, gülümseyişinizi, bakışınızı ve konuşmanızı tamamlayacak nitelikte olmalı.

 

Kıyafet

Özgüveninizi tamamlayıp yükseltecek unsurlardan biridir. Kıyafetlere bir servet ödeyin demiyoruz. Ama etrafınızda tanıdığınız çeşitli mesleklerden insanları bir düşünün. Hangileri size daha özgüveni yüksek görünüyor? Biraz zaman harcayıp üzerindekileri kendilerine ve birbirine yakıştıranlar mı? Yoksa üstüne olan ilk şeyi geçirip kendini sokağa fırlatmış gibi duranlar mı? Aksesuarlar da önemli tamamlayıcı unsurlardır. Bunu unutmayın.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al