Sitemi Arama Motorlarında Yükseltmek İçin Ne Yapabilirim? Google Kelimelerinde Site Yükseltme Tüyoları
Google, yahoo , bing ve daha bir çok arama motorunda sitenizi ön plana çıkamak için yapabileceğiniz bazı tüyoları sizle paylaşıyoruz. Bu tüyoları uygulamanız ardından google'da sitenizi ön plana çıkarabilirsiniz. Google ve bir çok arama motorunda ön plana çıkmak için yapılması gerekenler Biliniyo'da...

Google'da aramalardan sorumlu  Andrey Lipattsev Google’ın aramalarda çıkardığı siteleri çıkarmada önemsediği 3 şeyi paylaştı. Direk sorumlu ağızdan yapılan açıklamaya göre google siteleri aramada çıkarken;

      • İçerik
      • Link
      • Rankbrain ( aramaları en çok etkileyen algoritma)

üçlüsüne dikkat ediyor..

Google'da Sıralamanızı Yükseltmek İçin İpuçları

İçerik üretimine başlanmadan önce site içerisindeki planlama bitirilmiş olmalıdır. İçerik ve siteden beklenen performans birbiriyle uyumlu çalışabilir hale gelmelidir. Site tasarımı tamamlandığı durumda hitap ettiği kitleye göre sürekli ve stabil içerikler yüklenmelidir. İçeriklerdeki en önemli faktörler elbette hazırlanan içeriğin; özgün, farklı ve kaliteli olmasıdır. Google sıralamalarında yükselmek için birkaç temel ipucu sayabiliriz. Bunlar;

Anahtar Kelime: Anahtar kelimeler yükselmenin en temel koşuludur. Bu kelimelerin yerinde ve yeterli sayıda kullanılması halinde sizi üst sıralara taşıyacaktır, ancak burada dikkat etmeniz gereken en temel nokta tek kelimelik anahtar kelimelerin yanı sıra birkaç kelimeden oluşan anahtar kelimelerin tercihidir.

Anahtar Kelimeyi URL İçerisinde Kullanma: Anahtar kelimenin URL’de geçmesi Google Arama Motoru için son derece önemlidir. Kullanılan anahtar kelime sayesinde Google kelime ile aramaların alakalı olduğunu düşünür ve size aramalarda en üst sırayı verir.

Görsel Optimizasyonu: Görsellerde anahtar kelimenin kullanılması sayesinde Google normal Google aramalarında ve görsel aramalarında yükselmenizi sağlar. Bu sayede arama motorundaki birden fazla kategoride öncelik sağlanmış olabilir.

Footer Bağlantı: Footer tip bağlantılar kullanıldığında hızla yükseliş sağlanacağı düşünülse de site profiline zarar verilebilir. Bu bağlantılar son aşama denilebilecek önemde olduğu için bağlantının alınmasında son derece dikkatli olunmalıdır.

Backlink Kullanımı: Kaliteli ve kalıcı Backlink kullanımı site için oldukça pozitif bir hamle olacaktır. Backlink eklenmesi, özellikle de yeni bir site iseniz sizin için en önemli atak Backlink kullanımıdır.
Benzer Kelimelere Yer Verme: Benzer ve eş anlamlı kelimelere site ve içerik içerisinde yer verilmesi etkileşim sayısını arttıracağı için üzerinde durulması gereken diğer bir önemli noktadır. Aynı isteği karşılayan diğer kelimelerin kullanılıyor olması aramalarda bağlantı sağlayacağından arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur.

Mobil Uygulama: Günümüzde bilgisayardan ziyade mobil internet kullanımı yaygınlaştığından sitenizin mobil uygulamasının geliştirilmesi demek, sitenizin diğer sitelerden bir adım önde olması demektir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al