Navigasyon İnternetsiz Çalışır Mı?
Hayatı kolaylaştıran buluşlardan biri olan navigasyonu hepimiz kullanıyoruz fakat internetin olmadığı veya bittiği durumlarda internetsiz kullanabilirmiyiz bunu sizler için araştırdık.

Navigasyon, bir yerden başka bir yere ulaşmak için GPS sinyallerini işleyerek, harita üzerinde konumunuzu tespit ederek, varış noktasına sesli ve görsel komutlarla hızlı ve en kısa sürede varmanızı sağlayan sistemdir.

Navigasyon nasıl çalışır? GPS alıcısı, bulunduğunuz konumu harita üzerinde bulur, daha sonra gidilecek yer bilgisi harita üzerinden işaretlenir ve navigasyonunuz size en kısa yada en hızlı rotayı kısa sürede çizer. Yolculuk esnasında navigasyonunuz sizi sesli ve görsel olarak yönlendirerek gideceğiz adrese ulaştırır.
Navigasyon cihazı, en az 4 adet GPS uydusunu gördüğü sürece konumunu doğru bir şekilde belirleyebilir.

Navigasyon cihazı internetsiz çalışır mı? Araç üstü navigasyon cihazları ve harici navigasyon cihazları İnternete ihtiyaç duymadan çalışır. Ancak bu cihazları yeni yolların eklenmesi için ara ara güncellek gerekiyor.
Cep telefonunuza yukleyebileceğiniz internetsiz çalışan navigasyon uygulamaları var ancak İnternete bağlanmadan kullanılan bu uygulamalar size yolculuğumuz esnasında ve öncesinde anlık trafik durumunu veremeyeyeceğinden özellikle İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde bu uygulamalar en hızlı rotayı tespit edememekte.
Google Haritalar ve Yandex Navigasyon belirli bölgelerin haritaların önceden kaydedilmesiyle İnternete ihtiyaç duymadan çalışabiliyor.

internetsiz navigasyon iphone ve android uygulamalar:

  • Google Haritalar
  • Yandex Navigasyon
  • Sygic Navigasyon

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al