Sözleşmeli Personellerin Beklediği Haberi Bakan Açıkladı !
Sağlık Bakanı Koca, sözleşmeli olarak görev yapan sağlık personellerinin 6 yıl olan zorunlu çalışma sürelerinin kısaltılmasına yönelik talep doğrultusun'da yapılan düzenlemenin TBMM komisyonunda sunulduğunu ve değerlendirmeye alındığını belirterek, "Komisyondan geçen kanuni düzenleme sonucunda 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür."

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklama sonrasında, Sağlık Bakanlığının gündeminde yer alan sözleşmeli sağlık personelinin zorunlu çalışma süresine ilişkin talepleri TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonundan onay alması üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

Düzenlemenin hayata geçmesiyle beraberin'de sözleşmeli sağlık personelinin ilk atanması yapıldığı yerde 3 yıl kadar çalışma sergildediklerinden sonra talep ettikleri halde memur kadrosuna geçebileceklerini kaydeden Bakan Koca, şunları belirtti:

"Uzun zamandır Bakanlığımız gündeminde olan, sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin düşürülmesine dair talepler TBMM komisyonunda değerlendirmeye alınmıştır. Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. 

   Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçtikten sonra aynı yerde 1 yıl daha çalışırsa, diğer memurların sahip olduğu tüm haklara ve başka yerlere naklen atanma hakkına sahip olacak. 

Bu vesileyle, sağlık personelimizin özlük hakları ile ilgili önemli bir kazanım sağlanmasına destek veren TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al