Koronavirüs Aşısı Bulundu Mu? Koronavirüs Aşısını Kim Buldu?
Dünyada pandemi ilan edilmesine neden olan ve milyonlarca insana bulaşan koronavirüs aşısı bulundu mu? Koronavirüs Aşısının Fiyatı Ne Kadar? Koronavirüs aşısını kim buldu? Koronavirüs aşısını bulan ülke kim? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve derledik. Koronavirüsün aşısını bulan kişilerin detayları Biliniyo'da...

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün etkilerini artık bilmeyen kalmadı. Tüm dünyanın çözüm aradığı ve pandemi sürecine son vermek için arayışlara geçtiği koronavirüsün aşısı bulundu. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin koronavirüs salgını ile ilgili hastaların hayatını kurtaran ilacı bulduğunu dünya kamuoyuna duyurdu. Son dakika koronavirüs ilacı olarak duyurulan ilacın çok ucuz olan ve kolayca bulunabilen Deksametazon adlı ilaç, koronavirüse yakalanan ve zor geçiren hastaların tedavisinde kullanıldı. BBC'ye konuşan uzmanlar, ilacın koronavirüse yakalanan hastalarda kullanıldığını ve olumlu olarak tepkilerle karşılaştıklarını duyurdu. 

Koronavirüs Aşısı Bulundu Mu?

BBC'nin paylaştığı verilere göre koronavirüsün bulaştığı her 100 hastanın 90'ı hastahaneye dahi gitmeden iyileşebiliyor. Bu iyileşme sayılarının yüksek olmasına rağmen dünya genelinde bir çok ölüme de sebebiyet veren koronavirüsün ilacı bulundu. Solunum cihazın bağlı olan hastaların ölüm oranını üçte bir oranında azaltan ilaç, oksijen alan hastalarda ise beşte bir oranına kadar düştü. Ölümleri ve iyileşme sürecine olumlu yönde katkı sağlayan deksametazon'un insanlar üzerinde bu virüse karşı etki gösterdiği duyuruldu. 

Bu zamana kadar bir çok iltihap rahatsızlıklarında kullanılan ilacın Koronavirüs ile ilgili de olumlu dönüşler sağlaması ilacın aşısında da kullanılmasına neden oldu. 

Koronavirüs Aşısının Fiyatı Ne Kadar?

Koronavirüs aşısı olarak bulunduğu paylaşılan ve BBC'nin yayınladığı bilgilere göre koronavirüs aşısının fiyatı çok yüksek olmayacak. Net bir fiyat paylaşılmasa dahi kolayca bulunan Deksametazon ile üretildiği için çok yüksek fiyatlarla satılmayacak. Ürün maliyetinin düşüklüğü ve kolay bulunmasıdan dolayı çok düşük fiyatlarla alıcı bulacak. Fiyat konusunda uzmanlar tarafından bir açıklama bulunmuyor fakat insanlar tarafından koronavirüs aşısının fiyatı ne kadar olacak? sorusu sorulmaya başladı. Bu sorunun cevabı hala gizemini koruyor. 

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al