Kömür İle Dişleri Beyazlatabilmek Mümkün Mü? Kömür Dişlere Zarar Verir Mi? Kömür İle Diş Macunu Yapımı
Kömür kullanarak dişleri beyazlatabilmek mümkün mü? Sürekli sorulan bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. Kömür kullanarak dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız ve kömürün dişe zararı varmı bu konuda bilgi almak istiyorsanız Biliniyo olarak bu konuyu sizler için araştırdık.Aktif Kömür Nedir? Aktif Kömür İle Diş Macunu Nasıl Yapılır? Bakalı kömür ile dişler beyazlar mı? Kömür kullanarak dişlerimizi beyazlatabilir miymişiz... Tüm detaylar Biliniyo'da...

Kömür İle Dişleri Beyazlatabilmemiz Mümkün Mü?

Kullanmakta olduğumuz birçok diş macunları içerisinde birçok katkı maddesi ve kimyasal bulunmaktadır. Bu nedenle diş macunları yerine bazı doğal çözümler ile beraber de dişlerinizi temizleyebilir ve beyazlatabilirsiniz.

Dişleri doğal bir şekilde beyazlatmanın doğal yöntemleri arasında olan maddelerden bir tanesi kömürdür. Aktif kömür olarak adlandırılmakta olan bu madde ile dişlerinizi bembeyaz yapabilir ve diş macunlarına ihtiyaç duymayabilirsiniz. Yazımızı okudukça aktif kömür dişleri beyazlatır mı sorusunun yanıtını bulacaksiniz. Peki bu aktif kömür adı verilen madde nedir? diş macunu olarak nasıl kullanılır?

Aktif Kömür Nedir? Aktif Kömürün Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Aktif kömür olarak adlandırılmakta olan madde, karbonlaştırılmakta olan hindistan cevizi kabukları, petrol kok kömürü, zeytin çekirdeği, talaş, maden kömürü karışımlarından oluşmakta olan ince ve siyah bir tozdur. Bu kömür cinslerinden biri olan madde, çok yüksek sıcaklıklar içinde işlenir ve aktif bir madde olarak kullanılır. Yüksek sıcaklığa maruz kalmış olan aktif kömür, gözenek içindeki boyutunu küçülterek yüzey alanını attırabilir ve normal bir kömüre göre daha gözenekli bir yapıya sahip olmuş olur. Baktığımızda her ne kadar ikisi de aynı yapıda maddeler gibi gözüküyor olsa bile, aktif olan kömür yüksek sıcaklık içerisinde aktive edilmiştir.

Aktif Kömür Kullanarak Evde Diş Macunu Nasıl Yapılır? Diş Macunu İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Aktif Kömür, dişlerinizde yer alan diş lekeleri ve plakları, gözle gözükebilecek şekilde azaltır. Mikro gözenekleri içermekte olan aktif kömür, dişlerde yer almakta olan birçok leke ve plak gibi maddelerin emilimini sağlar. Ağız içerisindeki ph dengesinde değişim sağlayarak boşlukları, ağız kokusu ve de diş eti hastalıkları gibi sorunların da önlenmesi için birebirdir. Bunların dışında dişleri beyazlatmak için de birebir çözümdür.

 

Aktif Kömür İle Yapılmış Diş Macunu Kullanırken Diş Nasıl Fırçalanır?

İlk olarak diş fırçanızı su yardımı ile temizleyin ve toz halinde almış olduğunu aktif karbona daldırın. Daha sonrasında normal diş macunu ile fırçalarmış gibi fırçalayın. Fırçalama işleminiz sona erdiğinde ise temizlemek için dişlerinizi ve ağzını su ile beraber çalkalayın. Ağzınızın içinde yer alan tüm siyah lekeler ve artıklar temizleninceye kadar devam edin. Tamamı ile beyaz dişlere kavuşmak için her hafta bir ila iki kez bu işlemi devam ettirin.

Aktif Kömür Nerelerde Kullanılır ve Faydaları Nelerdir? Aktif Kömür Faydalı Mıdır?

Aktif kömür, yukarıda da bahsettiğimiz üzere, ağızda ve dişteki ph dengesini düzenler. Bunun haricinde sürekli olarak altını çizdiğimiz şekilde de, dişlerin beyazlatılmasına yardımcı olur.

Aktif kömürün diğer faydalarından bir tanesi ise sizi rahatsız etmekte olan gaz ya da şişkinlik gibi problemlerin yatıştırılması gibi durumlara yardım eder. Gaza sebebiyet vermekte olan gıdalarda bağlanılması ile uygulanmaktadır.
Aktif kömür, bu faydaların haricinde arı sokması ya da zehirli otların batması gibi durumlara karşı yardımcı olur. Deri içine hızlı bir şekilde girerek, zehrin temizlenmesinde etkin rol oynar.
Aktif kömür, içerisinde bulunan maddeler ile beraber kolestrol oranını oldukça ideal seviyelere çekilmesine yardımcı olur. Kolestrole girerek bağırsaktaki safra asidinin sabit kalmasını sağlayarak emilime karşı rol oynar. Böylece karaciğerde oluşabilecek yüksek kolestrolü yok ederek düşmesi sağlar.

Aktif kömür kullanmak istiyorsanız, ilk olarak bolca su tüketimi gerçekleştirmenizi öneririz. Bunun dışında aktif kömürü kullanmanın en ideal zaman dilimi yemekten sonraki bir saat dilimidir. Eğer herhangi bir ilaç kullanımı yapıyorsanız, beraber kullanmamaya dikkat edin. Son olarak ise kullanmadan önce herhangi bir doktor ya da uzman bir kişiden yardı almayı unutmayınız.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al