Kış Mevsimine Uygun Detox Tarifleri
Kış aylarının gelmesiyle yalnızca kıyafet ve ayakkabılarımız değil, yeme-içme alışkanlıklarımız da değişiyor. Peki detoxu sadece bahar ve yaz aylarında görüntümüz için mi yapıyoruz? Tabi ki hayır, işte bu yüzden kış aylarında daha doğal yetişen mevsim sebze ve meyvelerinden detox tarifleri...

Kış aylarına yaklaştık. Hepimiz yaz meyve ve sebzelerini kışta da yiyebilmek isteriz ama malesef. E malum detoxların büyük bir kısmını oluşturuyor yaz meyve ve sebzeleri. Ama endişeye mahal yok. Kışın da tadıyla, keyfiyle tüketebileceğiniz 5 detox tarifini sizinle paylaşıyoruz. Detox yapmak için kendinize acı çektirmeyin, yaparken sevin. Tariflere geçmeden son olarak, su tüketmek her mevsim için vücudumuza yapacağımız en büyük iyilik. Ve Covid-19 sürecinde yaşadığımız hareket kısıtlılığını da unutmayalım. Bol hareket, yeteri kadar su diyerek tariflere geçelim.

Yeşil Çay

Soğuk havalarda her ne kadar soğuk içecek aramasak da ferahlatıcı içeceklere hayır demeyiz. Bu tarifimiz size ferahlığıyla hafiflik hissettirecek. Yeşil çayı anlatmama gerek yok hepiniz gayet fazla maruz kaldınız yeşil çayı övmelere. C vitamini kaynağı olarak limon kullanacağız. Salatalık ise şişkinliğimizi azaltmamıza yardım edecek. Poşet yeşil çay kullanıyorsanız bir adet, diğer türlü bir tatlı kaşığı yeşil çay yeterli olacaktır. 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tatlandırma işlemini güçlendirelim, ayrıca bal da faydalarını epeyce bildiğimiz bir besin olduğu için genel olarak kontrollü tüketmeye özen gösterin.

Salatalık-Nane

Metabolizmanın hızlanması bizim anahtar kelimemiz. Salatalık cilt bakımı için birebirdir, şişliğimizi azaltmak için de. Potasyum ve antioksidan ihtiyacınızın tamamını karşılayabilir. Yorucu aktivitelerden sonra düzenli tükettiğinizde hissedilir bir fark göreceksiniz. Salatalığımızın suyunu 1 bardak alalım, bir avuç taze nane yaprağımızı içerisine ekleyelim. C vitaminimizi ve potasyumu alabileceğimiz basit bir kış detoxu!

Zencefil-Limon

Yağ yakıcı etkisiyle kurtarıcınız olacak bir tarif. Zencefilin faydalarını hemen sıralayayım. Kas şikayetleri, ağrı, iltihaplanma gibi bir çok konuda bize fazlasıyla yardımcı olur. Limon ise C vitamini sağlaması ve tadı dolayısıyla sık sık kullandığımız bir besin. Tabi bu tarifte zencefil kökü kullanacağız. Bir limon suyuna bir zencefil kökü oranında ikişer taneyi geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

Narenciye Şenliği

Eveet, sezonumuza en uygun detox tarifimize geldik. Narenciyelerle sık sık haşir neşir olacağımız mevsimde, detoxumuzu onlarla doldurarak keyiflenelim. Limon nasıl vazgeçilmezimiz ise portakal da o yolda ilerliyor. C vitamini sindirim, dolaşım sistemlerimizi destekleyici bir özelliğe sahip. Yağ yakıcılığını biliyoruz. Nane de aynı şekilde yakıcılığından dolayı çok fazla tercih ettiğimiz bir aroma. Salatalık ödem atmaya yardımcı olur. Şöyle bir toplama işlemi yaparak tarifimi vereyim, 2 büyük portakalı dilimliyoruz, bir dilimlenmiş limon, bir salatalık ve beş altı yaprak taze naneyi bir araya getirerek muhteşem bir tat elde edeceksiniz.

Aloe vera

Aloe vera bizim her şekilde kullandığımız bir ürün. Hayatımıza birden girip vazgeçilmez hale gelmesinin de mantıklı bir açıklaması var elbette. Şimdi Aloe vera suyu içelim dediğimde benden şüphe duymayın, yakın zamanda bu da yaygınlaşacak. Zaten hazır halde satılanları mevcut ama tabi ki imkanınız varsa evde yapmanız her zaman doğru tercihtir. Dolaşım, sindirim sistemlerimi güçlendirerek vücudumuz için de yapıcı özelliğe sahip. Her şey cilt için olacak değil ya! Lime ekliyoruz ki, detoxların vazgeçilmezi C vitaminimizi de alalım. Şöyle tarifimize geçelim, bir lime ile 2 y.k Aloe vera suyunu birleştirerek az ama öz bir detox suyu elde edin. Bazen az ama öz olanlar daha etkilidir bu ipucunu unutmayalım.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al