Kadınların saldırı ve tacize karşı kendini savunabileceği hareketler
Tecrübeli dövüş sanatçılarından olan Victor Lyalko, saldırıya uğradığında kadınlara yardım etmek için en etkili dövüş yöntemlerini anlatan bir kitap yazdı. Lyalko'nun kitabından sizin için en etkili ve en kolay hareketleri seçtik. Kitabın en üzerinde durduğu şey karşınızdaki ne olursa olsun onun zayıf noktalarını bilmeniz ve ona göre müdahale etmeniz.

Kadınlar İçin Ön Savunma Teknikleri

Kadınlar İçin Ön Savunma Teknikleri

1-)Savunmasız yerleri ezberleyin

En savunmasız noktaları biliyorsanız saldırganın ne kadar güçlü olduğu önemli değildir. Gözler, burun, boğaz, göğüs, dizler ve kasık en savunmasız noktalardır.

2-) En basit ve en etkili hamleyi bulun

Küçük parmağınızı ve yüzük parmağınızı bir elinizle, orta parmağınızı ve işaret parmağınızı diğeriyle tutun ve bilekleri ileri doğru bükün. Eğer saldırganın elini tutamıyorsanız köprücük kemiklerine işaret yüzük parmağınızla bastırın. Adem elması arasındaki bölgeye parmağınızla ya da yumrukla vurun.  Bu hareketler saldırganı sersemletecek size kaçma fırsatı doğuracaktır.

Saldırı için en belirgin alan kasıktır. Tüm öz savunma kursları bu alandaki amaçları önerir. Hamleyi bu bölge yaparsanız saldırganın etkisiz hale gelmesini sağlayacak kaçmak için yeterli zamanı kazanacaksınız.

4-)Saldırıya Önünüzden Uğradıysanız

Eğer önden saldırıya uğradıysanız ve ellerinizi kaldıramıyorsanız, ellerinizi pelvisinizin önünde yumruk yapın. Bu, sizinle saldırgan arasında yeterli alanı sağlayacaktır. Sonra da alnınızı burnuna vurun. Daha sonra dizinizi bükün ve saldırganın kasığına vurun. Saldırganın uzaklaşmasını sağlayacaksınız.

5-)Elinizi Doğru Kullanın

Ayrıca kendinizi elle de koruyabilirsiniz. Sol kolunuzu düzeltin sağ elinizle saldırganın çenesine ve burnuna sağ elinizle basın. Ve kasığına kuvvetli bir darbe vurun.

6-)Ellerinizi Kurtarmanın Yolları

Kolunu saldırganın baş parmağının yanına doğru çevir. Kolunuzu sıkıca tutuyorsa kolunuzu elinizden geldiğince çekin.

7-)Saldırgan Arkanızdan Geldiyse

Saldırganlar sıklıkla arkadan saldırır, çünkü saldırıya uğrayan kişinin kollarını tutmanın en kolay yolu budur. Böyle bir saldırı durumunda öncelikle keskin bir viraj alın ve kafanızla saldırgana vurun. Daha sonra sertçe eğilin bacağını tutup sertçe çekin. Bu onun dengesini kaybetmesini sağlayacaktır.

8-)Saldırıya yan taraftan Uğrarsanız

Dövüş sanatlarının her biçiminde en travmatik saldırılardan biri dirsek darbesidir. Kavisli bir hareketle saldırganın yüz, çene veya burnuna dirseğinizle vurun. Daha sonra dirseğinizi karnına ve göğsüne vurun. Böylece saldırganın yönünün değişmesini sağlayacaksınız.

9-) Saldırgan Sizi duvara sıkıştırdıysa

Saldırganların kurbanlarını köşeye sıkıştırmaya veya onları bir duvara itmeye çalışması sıklıkla karşlaşılan bir durumdur. Bu durumda en savunmasız yerleri hatırlamak ve durumunuza bağlı olarak bunlardan birini uygulamak gerekiyor. Saldırganın elleri duvara doğru konumlanmışsa avucunuzu düzeltin yumruk haline getirin. Ve çenesine yumruk atın. Ancak en etkili ve en güçlü vuruşlardan biri kafanızın verdiği darbedir. Rakibinizden biraz daha alçakta olmak için çömelin. Hızlıca kalkın ve alnınızla çenesine vurun. Bu hareket saldırganın dikkatini dağıtacak ve size kaçma şansı verecektir. Umarız bu hareketleri hiç kullanmak zorunda kalmazsınız, ancak kendinizi tehdit altında hissederseniz bunları uygulayın.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al