Lens Kullanmak Zararlı Mıdır? Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? Lens Kullananların Bilmesi Gerekenler
Dünyada ve ülkemizde lens kullanımı giderek artmakta. Peki ya lens kullanmak gözleri bozuyor mu? Lens kullanmak zararlı mı? Lens kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Lensin faydaları ve zararları nelerdir? Lens ile ilgili bimlek istedikleriniz ve dahası Biliniyo'da...

Özellikle ilk defa kontakt lens kullanmayı düşünenlerin bu hususta göz sağlıklarını koruyabilmek adına dikkat etmeleri gereken hususlar bulunmaktadır. Milyonlarca insan kontakt lens kullanmayı tercih etse de konu hakkında bilinmeyen birçok detay bulunmaktadır. Kullanım açısından kolay olan lensler yumuşak lensler olarak adlandırılmaktadır. Daha önce konu hakkında deneyimi olmayanların dahi yumuşak lensleri rahatlıkla kullanabilecekleri bilinmektedir. Bu konuda daha da bilinçli olunması amacıyla yazımız devamında lens kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunu işleyeceğiz.

İnsanların dış görüntülerine dikkat etmeleri, bu konuda estetik kaygıları taşıyor olmaları bilinen bir gerçektir. Fakat konu sağlık ve özellikle göz sağlığı olduğunda lens kullanırken estetik kaygıların bir kenara bırakılması gerekmektedir. Gözlük kullanımını bırakmak veya göz renginizi değiştirmek için lens kullanmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Fakat lens kullanımı kararını ve özellikle lens seçimini uzman doktor kontrolünde yapmanız konu hakkında dikkat etmeniz gereken en önemli detaydır. Arkadaş tavsiyesini dinleyerek tercih edebileceğiniz lens göz sağlığınıza zarar verebilir.

Denize ve Havuza Lens İle Girilebilir Mi?

Spor ve özellikle yüzmek insan sağlığı açısından bir hayli fazla olumlu sonuç doğurmaktadır. Fakat lens kullanırken deniz veya havuza girerken gözün enfeksiyon kapma riski olması nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Bu konuda doktorunuz sizlere en iyi tavsiyeye verecek olsa da lens kullanmadan suda görme konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız bunun için özel olarak hazırlanan yüzücü gözlüklerini tercih edebilirsiniz.

Duş Alırken Lensler Çıkarılmalı Mıdır?

Zaman günlük hayatın telaşlı ortamında önemli olsa da zaman kazanmak için kesinlikle dikkat göz ardı edilmemelidir. Lenslerin musluk suyu ile temas etmesi ve bunun sonrasında parazitlerin gözün içine girme ihtimali göz sağlığı açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bunun bilincinde olarak duş alırken lensler mutlaka çıkarılmalıdır.

Gece Yatarken Lensler Çıkarılmalı mıdır?

İnsanların bazen haklı sebepleri olsa da çoğunlukla üşengeçlik kaynaklı lenslerin uyurken çıkarılmaması durumu uzmanlar tarafından kesinlikle kaçınılması gereken hususlar arasında sayılmaktadır. Firmalar tarafından günümüz teknolojisi avantajları olarak geceleri kullanılabilen lensler piyasada yer alsa da bunlar dahi mümkün oldukça uyurken çıkarılmalıdır.

Lens kullanırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bir de takma ve çıkarma esnasında aynı şekilde hareket edilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Özellikle ilk kullanımlarda lens çıkarma ve takma noktasında zorlanılsa da zaman içerisinde kişi tarafından başarılı taktikler geliştirilmektedir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al