Hipersomni Yani Aşırı Uykuculuk Nedir ? Hipersomni'nin Yan Etkileri Nelerdir?
Aşırı uykuculuk anlamına da gelen hipersomni nedir ? Uyku sorunları hastalığının adı nedir ? Hipersomni hastalığı nedir ? Aşırı uyku kaç saattir ? Sağlıklı bir insan kaç saat uyur gibi sorularınızın yanıtlarını sizler için araştırdık. Hipersomni olmak için kaç saatten fazla uyumalısınız ? cevaplar detaylarda...

Az uyumanın vücuda verdiği zararları hepimiz artık öğrendik fakat çok uyumanın da vücuda büyük zararlar verdiğini bilmeniz gerekiyor. Günlük 7-9 saat aralığı vücut için ideal uyku saatleri. Bu saatlerden az uyuyan insanlarda uyksuzuluk görülürken daha fazla uyumalarda ise beyinde uyuşukluklar ortaya çıkmakta. 9 saatten fazla uyuyorsanız veya uyandığınızda uykulu oluyorsanız hipersomni olma ihtimaliniz çok yüksek. Aşırı uyku hastalığına yakalanan insanlar günün yarısından fazlasını uyuyarak geçirmek istiyor, eğer sizde bu durumda iseniz bir uzmana görünmenizde fayda var.

Her Gün Kaç Saat Uyuyorsam Hipersomni Olabilirim ?

Günlük kaç saat uyuduğunuza göre hipersomni olup olmadığınızın belirtilerine bakabilirsiniz. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre günlük 7-9 saat uyuyan bir insan sağlıklı bir uyku saatini tamamlıyor demektir. Günlük uyku saatiniz 9 saat üzerinde ise hipersomni hastalığına yakalanmış olabilirsiniz ve uzman bir doktor ile görüşerek gerekli testlerin yapılmasını sağlamalısınız.

Hipersomni'nin Belirtileri Nelerdir?

  • Günlük uyku süresinin 9 saatten daha fazla olması
  • Uyanma ardından yataktan çıkmama isteği
  • Sürekli uyku sersemi olmak
  • Odaklanma ve düşünememe sorunları
  • Beyninizin içerisinde sürekli olarak yorgunluk ve ağırlık hissi

Hipersomni hastalarında düzenli olarak baş ağrıları ve kilo artışları da görülmektedir. Beynin sürekli olarak uyuşması ve düşünce problemlerinin yaşanması da hipersomni hastalığının diğer yan etkileridir.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al