Aracımın Az Yakmasını Nasıl Sağlarım ?
Hemen her araç sahibinin rüyalarına bile girdiği, aklından bir an olsun çıkmadığı konu yakıt konusudur. Yakıt tasarrufunu etkileyen faktörler nelerdir ? Arabam nasıl az yakar ? Yakıt tasarufu için yapılması gerekenler ? Aracımın yakıt tüketimini en aza nasıl indirebilirim ? Yakıt tüketimini neler etkiler ? Bütün bu soruların cevapları haberimizde saklı.

Günümüz Türkiye şartlarına bakacak olursak araca binmek ayrı benzin, motorin, lpg ayrı lüks olmaya başladı. Araçlardan alınan vergiler olsun akaryakıta gelen zamların vergileri olsun göründüğü üzere oldukça yüksek, birde buna dediğimiz gibi vergi eklenince insanlar araçlarına  binmekten çekinir oldu.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlara pek de karşı çıkıyormuşuz gibi gözükmüyor herkes sadece lafta kalıyor. Benzin fiyatları 6,84 seviyelerine yaklaştı motorin desen benzinle yarışıyor. Lpg fiyatı da 3.60tl dayandı. Araç sahipleri zamlara alıştı fakat şimdilerde yeni bir düşünce içerisindeler, 
Nasıl daha az yakarım ? Yakıt tüketimini nasıl düşürürüm ? Yakıt ortalamamı en az ne kadara düşürürüm ?

Yakıtın Az Gitmesini Sağlayan Faktörler Nelerdir ?

Gaz Pedalından Ayağımızı Kaldırmak Gerekir

Araçların çok fazla yakma nedenlerinin başında aracı yüksek hızlarda kullanmaktır. Daha düşük hızlarda kullanarak yakıt verimliliğini arttırabiliriz. Aracı yüksek devirlerde kullanmakta yakıt sarfiyatını arttırır, o yüzden 2500 devir/dk gördüğümüzde vites arttırmak ve 2000 devir/dk altına düştüğünde ise vites düşürmek gerekir.

Gaz Vermeden Kendi Devrinde Aracı Çalıştırmak

Aracınızı ilk çalıştırdığınızda hava durumuna bağlı olarak dakikalarca aracı ısıtırız bu yanlış bir uygulamadır. Aracı ısıtırken harcadığımız yakıt tüketimi ile yaklaşık 1 km yakın yol gidebilir. Doğru uygulama ise aracı çalıştırıp aracın 5-10 saniye boyunca bekleme ardından, motorun sesinin değiştiğini anlarsınız. Sesi anladıktan sonra sürüşe çıkabilirsiniz.

Eğimli Yolda Aracın Vitesini Boşa Almak

Çoğu sürücü eğimli yolda seyir halindeyken vitesi boşa alarak yakıt tasarrufu yaptığını düşünerek kendisini kandırır, bu yapılan etmen kesinlikle yanlıştır. Tasarruf sağlamak için araç vitesteyken ayağımızı gazdan çekerek eğimden faydalanarak seyretmektir.

Aracın Ağır Ve Genel Motor Bakımları 

Aracın motor bakımının eksiksiz ve zamanında yapılmasıdır. Yağ seviyesi sık sık kontrol edilmesi gerekir. Yağı yeni koyduysanız ve yağ seviyesi eksik ise bir ustaya göstermenizde fayda var demektir. Gerekli zaman aralıklarında motor yağının değiştirilmesi motorda taze ve daha kaygan yağ yakıt  tasarrufunda büyük bir etki yaratır. Yakıt ve yağ filtrelerinin de haliyle temiz olması gerekmektedir, aksi durumda hava yakıt karışımından kaynaklanan bozukluk dolayısı ile yakıt tüketimi de oldukça artar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al