Hamilelikte 15. Hafta Neler Yapılmalı?
Hamilelikte her hafta farklı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Hamilelikte 15. hafta karşılacabileceğiniz durumlar ve hamilelikte 15. haftada yapılması gerekenler Biliniyo'da...

Hamilelikte 15.Haftada neler yapılmalı? Hamileliğin 15. haftada ki önemi nedir? Hamilelikte 15. haftada karşıma çıkabilecek şeyler nelerdir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. Hamileliğin 15. haftasının detayları Biliniyo'da...

Hamileliğinizin 15.Haftasında Neler Yaşayacaksınız?

Bu haftaya kadar almış olduğunuz toplam kilo miktarı 2,5 kg olmalıdır. Bu miktar daha az ya da daha fazla olabilir. Bu rakamdan ekstrem şekilde farklı miktarda kilo alındı ise doktorunuzla görüşmenizde fayda olacaktır.

Karnınızın büyüklüğü henüz herkes tarafından anlaşılmayabilir. Karnınızın alt kısmından rahminizin üst bölümünü hissedebilirsiniz.

15. Haftada Bebeğe Neler Olur?

Bebeğinizin cildi hala çok incedir. Damarları ve kan akışı deri üzerinden görülebilir. Bebeğinizin kulakları henüz gelişmeye başlamadıysa da görünümü netleşmeye devam ediyor. Kemik yapısı ise güçlenmeye devam ediyor. Olası bir röntgen durumunda karın bölgesinde bir iskelet şeklinde görülebilir. Bebeğiniz başparmağını emmeye alıştı ve bunu devam ettiriyor.

Bebek 15. Haftada Ne Kadar Büyür?

Bu hafta itibari ile bebeğinizin boyu 12 cm’ye ulaşmış durumda. Ayrıca ağırlığı da 57 gram ortalamaya sahiptir.

Hamileliğinizin Daha Rahat Devam Etmesi İçin Bu Hafta Planlarınıza Dahil Etmeniz Gerekenler

Yakınlarda ultrasona girmeyi bekliyor olabilirsiniz. Bu haftalarda yapılan ultrasonlarla bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin duruşu hakkında da net bir şekilde bilgi alabileceksiniz.

15. Haftada Hamilelik Daha Rahat Geçsin Diye Neler Yapılabilir?

Kesinlikle hamilelik süresince iyi bir şekilde uyumanız gerekmektedir. Ortopedik yastık ve yataklar bu konuda kurtarıcınız olacaktır. Düzenli bir uykuya sahip olmanız hamileliğinizin daha rahat geçmesi için size yardımcı olacaktır. Bunun dışında doğru uyuyabilmek için tercih etmeniz gereken uyku pozisyonları vardır. Bunlar; yan tarafınıza uyumakla başlar. Sırt üstü uyumakla son bulur. Hamileliğinizin başladığı dönemlerde yan tarafınıza uyumanız uyumak konusunda sıkıntı çekmenizi engelleyecektir. Ayrıca, yan tarafınıza uyurken ekstra yastıklar da kullanmanız faydalı olacaktır. Yüzükoyun şekilde uyumanız hamilelik sürecinde doğru olmayacaktır. Bu şekilde vücudunuzun ekstra kan pompaladığını ve nefes almayı zorlaştırdığını unutmayın.

Eş 15. Haftada Nasıl Yardım Edebilir?

Eşinizin daha rahat uyuyabilmesi için ona yeni bir ortopedik yastık alabilirsiniz. Gece uyanmalarına karşı daha hassas davranmanız da onun sağlıklı bir uyku çekmesi için yardımcı olacaktır. Ayrıca, hamile kadınların gece uykularının bölündüğünde tekrar uyumalarının zaman alacağını unutmayın.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al