Şarap Nedir ?
Şarap hem çok basit hem de çok karmaşıktır. Çünkü şarabın yapılması için çok az şeye ihtiyac duyulmakta ve ortaya çıkan ürün ise hemen her gün etrafımızda meydana gelen doğal bir sürecin sonucunda ortaya çıkmakta, ama karmaşık çünkü insanoğlu bu süreci etkileyebilecek bilgi ve araçlara sahip.

Şarap, fermente üzüm suyu ile elde edilen alkollü bir içecektir. Teknik olarak her meyveyle yapılabilse de, yasal olarak sadece “şarap” olarak anılabilmesi için üzümden başka bir madde'nin kullanılmaması gerekmektedir.

Üzümün diğer meyvelerin önüne geçmesinin en önemli sebebi, diğer meyvelere oranla en çok üzümde bulunan ve şarabın uzun süre korunmasına yardımcı olan doğal bir asit (tartarik); ikinci bir sebebi ise üzümdeki şeker oranının daha yüksek olması nedeniyle daha çok oranda alkollü bir içecek  elde edilebilmesi, üçüncü sebebi de kırmızı şarapların ham maddesinde omurgayı oluşturan tanene sahip olması.

Kısaca üzüm, şarabın uzun süre dayanmasını ve tadının güzel olmasını sağlayacak doğru asit, şeker ve tanen dengesine sahip olmasından geçiyor

.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al