Gelecekte Alzheimer Olmak İstemiyorsanız Bir An Önce Yapmanız Gerekenler
Demans hastası bir insanla daha önce karşılaşmışsanız demansın ne olduğunu , insanların ve çevresinin üzerindeki etkisini de çok iyi biliyor olmalısınız.Alzheimer 'da bir demans hastalığıdır. Çözümü yoktur ve insanlar üzerindeki etkisi çok fazladır. İşte bu alzheimer hastalığına yakalanmamak için yapılması gerekenler...

1- Kesinlikle Sigarayı Bırakmalısınız

Sigara içmenin vücuda verdiği zararlardan bir çoğumuzun haberi vardır. Alzheimer'ı tetikleyen bir şeyde beyindeki hücrelerin ölümüdür. Sigara içerek beyin hücrelerinize de zarar verdiğiniz için ilerleyen dönemde alzheimer olmak istemiyorsanız hemen sigarayı bırakmalısınız. Yapılan araştırmalara göre sigara içenlerin içmeyenlere göre alzheimera yakalanma riski tam %45 kat daha fazla. Bugün sigarayı bırakmamanız yarın hayattan uzaklaşmamanız anlamına gelebilir.

2- B12 Vitamini Eksikliği Alzheimer Hastalığının En Büyük Tetikleyicisi

Bildiğiniz üzere B12  vitamini insana zeka açıklığı verir. Zekanızın ve beyninizin sorunsuz çalışması ise sizi demanstan korur. Finlandiya’lı bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre vücudunuzda B12 vitaminini ne kadar çok olursa , Alzheimer’a yakalanma riskiniz o kadar azalıyor.

3- Vücudunuzu Olabildiğince Aktif Kullanın

Spor yapmak kalbiniz başta olmak üzere tüm vücut sisteminizi düzenli çalışmaya sevkeder. Siz ne kadar spor yaparsanız alzheimer ve diğer hastalıklardan okadar korunursunuz. Tansiyonunuza ve kolestrolünüze de dikkat etmeniz gerekiyor. Kolestrol ve tansiyon  alzheimer'ı tetikleyen başlıca sorunlardan...

4- Aralıklarla D Vitamini Takviyesi Almalısınız

ABD’de bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada D vitamini eksikliği şikayeti olan kişilerde Alzheimer’a yakalanma riskini %125 arttırdığı tespit edildi. Araştırmacı Miia Kivipelto, SVT’ye “D vitamini alımı Alzheimer’a yakalanmamak için önemli faktörlerden” dedi.

Olabildiğince güneş ışığı almaya çalışın. Güneşin fazla olmadığı yerlerde yaşıyorsanız D vitamini takviyesi alın ve vitamin eksikliğinize kesinlikle bir çözüm bulun. Aksi taktirde Alzheimer size gelecek kadar yakın.

5- Kahve Tüketimi Beyninizi Koruyor

Çok fazla insan tarafından bilinmesede kahve tüketimi insan beynini koruyor. İçerisinde bulundurduğu bolca magnezyum ve güçlü antioksidanlarla vücuda doğru miktarda alındığında çok büyük fayda sağlar. Alzheimer’a yakalanma riskinizi %50 azaltır. İtalya’da yapılan bir araştırma günde bir bardak kahve içmenin Alzheimer’ı önlediği savunuluyor.

6- Başınızı Darbelerden Korumalısınız

Başınızı çok sert bir yere çarparsanız demansa yakalanma riskiniz var. ABD’de yapılan bir araştırmada travmatik beyin yaralanmasının, Alzheimer’a yol açtığı görüldü. Kasksız motor kullanmak , inşaatta çalışırken baret takmamak alzheimer hastalığına sebebiyet verebilen , dikkat edilmesi gereken konulardan.

7- Az Alkol Şifa , Çok Alkol Alzheimer

Alkol tüketiminin fazla olması Demans riskini büyük oranda arttırıyor. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre günde bir kadeh şarap içmenin Alzheimer’ı önlediği iddaası olsa da  fazla alkol tüketiminin Alzheimer’a neden olduğu bir gerçek.

8- Beyninizi Çalıştırmak Adına Egzersizler Yapmalısınız

Beyninizin gelişimi için de kaslarınız neyse beyniniz odur. Aralıklarla antrenmanlar yaparak onu gösterişli ve kaslı bir hale getirebilirsiniz. Bu sayede hem açık bir bilinçle yaşarsınız , hemde zekanız her geçen gün kaslanır yani büyür.Bulmaca ve puzzle beyin cimnastiğinin vazgeçilmezleri. Aralıklarla bulmacalar çözmeyi ve puzzle yapmayı size şiddetle öneriyoruz. Bu sayede daha dinç bir beyine sahip olacaksınız. Dinç bir beyinde alzheimer söz dahi edilemez.

9- Alzheimer Olmak İstemiyorsanız Dinlenmelisiniz

Demans hastalığının en büyük destekçisi insan vücudundaki sinir ve stres.Birde bunun üzerine uykusuzluk girdiğinde beyin iflas edip demans hastalığına sebebiyet verebilyor. Yeterince uyumamak ve sürekli sinir ve stres altında kalmak sizi alzheimer hastalığına sürekli olarak itiyor. Bu yüzden uykunuza ve sinirlerinize sahip çıkmalısınız. Kendinizi yormayın ve asla unutmayın , KİMSE SİZDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al