E-Devlet Alt-Üst Soy Sorgulama Ne Zaman Açılacak Sorularının Cevabı Geldi
Açılması ardından yoğun talep gören ve kısa süre içerisinde yoğunluğu taşıyamadığı için kapatılan e-devlet'in alt-üst soy sorgulama hizmeti ne zaman açılacağı konusunda açıklama geldi. Alt üst soy sorgulama bir hafta içerisinde tekrar hizmete açılacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü soyağacı sorgulamayı e-Devlet üzerinden hizmete açması ardından yoğun ilgiden dolayı sistem tamamen kilitlenmişti.Geçici olarak kapatılan hizmet günlük kota uygulaması ile önümüzdeki günlerde tekrar devreye girecek.

Ortalama bir hafta içerisinde tekrar açılacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir bunun çalışmaları sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al