Düşük Bütçeli Seyahat Etmenin Yolları
Hele ki bu zamanda döviz başını almış bilinmezliğe gidiyorken birçoğumuz hayatımızda ki çoğu şeyleri kısmaya başladık. Gezmek,seyahat etmek bunlar da dahil.. Ama sizler için en kolay ve en az bütçeli yolunu araştırdık ve sizler için derledik.

Seyahat etmenin, yeni yerler ve kültürleri tanımanın önündeki en büyük engeli para olarak görüyor olabilir birçok kişi. Ekonomik sebepler seyahati daha fikir aşamasındayken gerçeklikten ve hayallerden uzaklaştırıyor.

Seyahat edebilmek için büyük bütçeler gerekmediğini, az bütçeyle yola çıkıp, yeni yerler keşfedilebileceğini bizzat deneyimleyen kişilerden duyanlar, bazı basit ipuçlarına dikkat ederek her fırsatta daha çok yer görmenin ne kadar kolay olduğunu keşfedebilir. Denenen ve başarılı sonuçlar alınan ekonomik seyahat yöntemlerini sizler için sıraladık.

1.Seyahat Ekonomisi

1.Seyahat Ekonomisi

Seyahat ekonomisi düşük bütçeyle yola çıkmanın en önemli adımlarından birisi. Seyahat planını hayata geçirmeden evvel o seyahatten beklentilerinizi, ne görmek, ne yemek-içmek, hangi aktivitelere katılmak istediğinize net olarak karar vermeniz gerekiyor. Gerçekçi olacak bir bakış açısıyla cebinizdeki parayı ve bu parayla yapabileceklerinizi bir kağıda döktüğünüzde tasarruf edebileceğiniz durumlarda otomatikmen kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bazen yeme-içme, bazen alternatif bir ulaşım yöntemi fazladan bir aktivite anlamına geliyor.

2.Ulaşım

2.Ulaşım

Ulaşım seyahatin en önemli aracı olabilir. Ve hatta ana harcaması arasında. Gidilecek lokasyona göre otobüs, tren, feribot ya da uçak alternatiflerinin yanına bisiklet, otostop ve paylaşımlı araç da ekleniyor. Hava yolu şirketlerinin uçak bileti kampanyaları, erken bilet indirimleri, kredi kartı puanlarının dönüştürüldüğü yolculuklar ulaşım masraflarını azaltıyor. Ulaşımın anahtar kelimesi olsa bu 'erken' olabilirdi . Ne kadar önce hareket edip, tarih konusunu netleştirirseniz o kadar uygun fiyata ulaşım bileti bulabiliyorsunuz. Gidilecek lokasyon için otostop çekmek ve toplu ulaşım araçlarını kullanmak maliyetleri azaltıyor.

3.Konaklama

3.Konaklama

Seyahatin ana kalem harcamalarında ulaşımla birlikte en önemli ağırlığı oluşturan konaklama, birkaç basit öneriyle kabus olmaktan çıkıyor. 

Hosteller en uygun konaklama seçenekleri arasında. Eğer konaklamaya para verme gibi bir düşünceniz varsa en ucuzdan en pahalıya giden sıralamada hostel, Airbnb, pansiyon, otel yer alıyor. Konaklama önerileri için bazı karıştırmalı web sitelerden otel fiyatlarını kontrol etmek, Hostelworld gibi sitelerden hostellere göz atmak, Airbnb’den kiralık oda ve evlere göz gezdirmek ilk adım. Konaklamaya hiç para vermek istemiyorsanız ise CouchSurfing aracılığıyla ücretsiz yatak ve arkadaş bulabilirsiniz.

4.Paket Programlar

4.Paket Programlar

Paket turlar seyahat bütçesinin önemli bir bölümünü oluşturan konaklama ve ulaşımı en ucuza getireceğiniz yöntemlerden birisi. Hiçbir ekstrasına katılmadan yalnızca ulaşım, konaklama ve temel şehir turundan yararlanarak ödeme yapacağınız bir tur ile hayalinizdeki ülkeye ya da şehre uygun fiyata gidebilirsiniz. Gazetelerde ya da web sitelerinde uygun fiyatlı paket turlar sık sık yayınlanıyor. Erken rezervasyon paket turlar için de avantajlı olabiliyor. Sadece paket turlar için avantajları iki kovalamanız gerekli.

5.Ücretsiz Etkinlikler

5.Ücretsiz Etkinlikler

Gittiğiniz ülke ve ya şehirde ki yerleri daha yakında görmek istiyorsanız ya da müze gezmek gibi fikriniz varsa bu fikir tamda size göre olabilir. Vu fikirlerinizi harekete geçirecek bir sürü ücretsiz etkinlik olabilir.

Başta Avrupa şehirleri olmak üzere birçok ülke de her gün belirli saatlerde düzenlenen rehberli şehir turları bilgiye doğrudan erişmek için kullanışlı. Ayrıca bazı müzeler ayın belirli günlerinde ücretsiz giriş hakkı sağlıyor. Öğrenciler için de farklı indirimler mevcut. Bazı otel ve hostellerin girişinde bulunan indirim kuponlarını da değerlendirebilirsiniz.

6.Yeme -İçme

6.Yeme -İçme

Birçoğumuzun ihtiyacı olan yeme-içme konusuna gelirsek kimisi paraya kıyıpta alırken belki de siz bunun aksine taviz vermeyenlerdensinizdir. Sokak lezzetlerini denerim, seyahat boyunca fast-food’a razı olurum derseniz yeme-içmeden tasarruf etmek oldukça kolay. Gidilen lokasyonlarda süpermarketlerden alışveriş yapmak, sokak çeşmelerinden su doldurmak, pahalı restoranlardan uzak durmak yapmanız gerekenler arasında.

7.İletişim

7.İletişim

İnternetin hayatımızın en önemli ihtiyaçlarından biri haline dönüştüğü günümüzde seyahat sırasında telefon ve internetsiz yapamaz duruma geldik. Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da birçok şehirde kamuya açık ücretsiz internet sağlanan meydan ve parklar var. Bazı kafe ve restoranlar da ücretsiz wifi kullanıma açık.Tüm seyahat boyunca wifi dışında da internet kullanmak istiyorum diyorsanız o zaman telefon bayilerindeki internet paketlerine göz atın. Telefon görüşmelerinizi ve yazışmaları internet üzerinden yaparak iletişim maliyetlerinizi düşürün.

8.Akıllı Telefon Uygulamaları

8.Akıllı Telefon Uygulamaları

Seyahati kolaylaştıran akıllı telefon uygulamaları her anınızda size eşlik etmeli. Bunun için daha yola çıkmadan özellikle internete bağlı olmadan da kullanılabilen aplikasyonları yükleyerek hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz. Offline haritalar, döviz kuru çeviricisi, otel ve hostel rezervasyonu, online sözlük mutlaka yanınızda olsun. Bütün bu uygulamaların yanınızda olması hem zaman hem de bütçe açısından tasarruf etmenize yardımcı olacak.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al