Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Çoğumuz, hele ki bu dönemde doktor bulmaktan, açık diş hekimi bulmaktan aciz duruma düştük. Covid dönemi herkesi etkisi altına alırken diş hekimlerini de etkisi altına aldı. Virüsün en çok bulaş gösterdiği organ ağzımızdaki bakteriler olması dolayısıyla devlette diş tedavisi nadir bulunuyor.Özel diş hekimleri ise kendi istekleri üzerine işletmelerini açıyor. Tam anlamıyla dişi onarmasa da bu öneriler diş ağrınızı idare edebilir. Bir nebze de olsa rahat, kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki kulaktan dolma bilgiler olarak ağrıyan dişinizde kolonya,alkol ya da aspirin tutmak pekte sağlıklı bir yöntem değil hatta tam aksi bir durum olduğunu söyleyebiliriz. O zaman diş ağrısı için ne yapabiliriz? Gelin hep beraber göz atalım…

Diş Fırçalamak

Diş Fırçalamak

Diş fırçalamak ilk önerimiz arasında yer alabilir. Sadece diş fırçalamakda değil aynı zamanda bunu diş ipi temizliği ile destekleyebilirsiniz. Dişinizi fırçalarken ya da diş ipi yordamıyla diş aralarınızı temizlerken yediğiniz yiyeceklerden kalan artıklar o çürük bölgesinde birikebilir. Bu da sızlamaya daha çok yardımcı olacaktır. Diş fırçası ve ya diş ipi temizliği diş ağrınıza bir nebze olsun çözüm olup ağrınızı dindirebilir ya da ortadan kaldırabilir.

Sirkeli Su

Sirkeli Su

Sirkeli su aslında şifanın ta kendisi diyebiliriz. Bazen evdeki mikropları öldürsün diye temizlik kovamızın içine dökeriz, bazen ise cilt temizliği için kullanırız. Faydasını saymaya kalksak bitmez. Bunların yanı sıra diş ağrısı içinde kullanılabilir. Diş eti çürükleri ve çürük dişiniz için kullanabilirsiz. Tam anlamıyla diş dezenfektanı diyebiliriz. Şişliği almasının yanı sıra zararlı bakterileri de öldürür. Diş ağrısını tam anlamıyla alır diyemeyiz belki fakat büyük oranda ağrıyı dindirir.

Ağrı Kesici

Ağrı Kesici

Genelde diş ağrısında kullanılan en bilindik ilaç Apranax’tır. Bunun yanı sıra bir sürü ilaç daha vardır. Elinizin altında buldunuz ve ya komşudan eşten dosttan aldınız. Hiç farketmez. Bu tür ilaçları doktor kontrolü dışında içmek dişiniz için daha büyük sorunlar yaratabilir. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine içebilirsiniz. Ağrı için oldukça etkilidir.

Karanfil ve Karanfil Yağı

Karanfil ve Karanfil Yağı

Ağız kokusu içinde kullandığımız karanfilin, diş üzerinde anestezik faydası vardır. Dişinizle ezip, ağrıyan çürük dişinizin üzerine koyduğunuzda o bölgeyi uyuşturmakla kalmaz dilinizi, yanağınızı bile uyuşturabilir. Etkisinin gücünü bile buradan anlayabilirsiniz.Buna Karanfil Yağı da dahildir. Karanfil ve ya karanfil yağı diş üzerinde zararlı olan bakterilere müdahale eder. Diş ağrınızı kökten o an kesebilir.

Buz Uygulaması

Buz Uygulaması

Buz dişinizi anlık olarak geçirse de o an için faydası vardır. Aksi de olabilir. Sızlayan çürük dişiniz için sıcak ve ya soğuk kompres uygulayabilirsiniz.

Yüksek Yastık

Yüksek Yastık

Belki de fark etmişsinizdir. Dişler en çok gece tam uykuya dalmak için kafanızı koyduğunuz o yastıkta başlar. İşkence denecek şekilde ağrı hissedersiniz. Bunun sebebi yatma şeklinizde gizlidir. Yatar pozisyon diş ağrısını harekete geçirir. Bunu önlemek adına yüksek yastık tercih etmeniz sizin açısından daha iyi olacaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al