KYK Bursu Nedir ? Nasıl Başvurulur ? Şartları Nelerdir ?
Kyk nasıl çıkar ? Kyk başvuru şartları nedir ? Kyk başvurusu için gerekenler ? Kyk kimlere çıkar ? Kyk ya herkes girebilir mi ? Kyk nedir ? Kyk kimin ?

Üniversite okuma çağına gelmiş her birey liseden mezun olmaya hak kazanmış ise ÖSYM’nin yapmış olduğu üniversite sınavlarına girer. Bu sınav sonunda öğrenciler doğru ve yanlış cevapladıkları soru sayıları, lise diploma puanlarına göre değerlendirilirler. Öğrencinin almış olduğu puanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen baraj puanlara eşit veya üzerinde olmalıdır. Barajı aşan öğrenciler üniversite tercihi yapma hakkı kazanırlar. Öğrenciler belli tarihler arasında almış oldukları puan türlerine göre istedikleri üniversiteleri tercih ederler. Sonuçta üniversiteyi kazanan öğrenciler açıklanır ve öğrencilerin kazandıkları üniversitelere kayıt yapmaları için süre verilir. Üniversitelere kayıt yaptırıldıktan sonra burs ve yurt işlemleri başlar.

Üniversitede Öğrencilerinin Alabilecekleri Burslar

Üniversite öğrencileri çeşitli dernek ve vakıflardan burs alabilmenin yanında kendilerine özel burs sağlayacak gönüllü kişilerle iletişime geçerek de burs alma imkanları vardır. Üniversite öğrencilerine burs yardımında bulunan birçok kurum vardır ama Kredi ve Yurtlar Kurumunun sağlamış olduğu burslar daha çok tercih edilmektedir.

KYK Bursu Nedir?

Kredi Yurtlar Kurumunun Kısaltması KYK şeklindedir. KYK Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur. Üniversite öğrencilerine burs sağlama, kredi sağlama, barınma ihtiyaçlarını karşılama ve öğrenciyi spora teşvik etme gibi görevleri vardır.

KYK bursu bunlardan bir tanesidir. Üniversite öğrencilerinin KYK bursu alabilmeleri için, daha önce belirlenmiş tarihlerde, başvuru yapmaları gerekir. İnternet üzerinden yapılan başvuruda sorulan sorulara doğru yanıt vermek önemlidir. Burada öğrencinin maddi varlık ve geliri hakkında sorular sorulur. KYK belirlemiş olduğu kriterle göre ön lisans, lisans, yüksek lisans vb. öğrencilerine burs sağlar. Bursun miktarı yıllara göre değişirken 2019 yılı için bu miktar 500 TL’ dir. Açık öğretim üniversitelerinde okuyan öğrenciler KYK dan burs alamazlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al