Backlink Nedir? Backlink Ne İşe Yarar? Backlink Nasıl Yapılır?
Sitelerin arama motorlarında ve analizlerde ön plana çıkması için yapılan çalışmalardan biri de backlinktir. Backlink alarak siteleri ön plana çıkarmak mümkün müdür? Backlink Nedir? Backlink sitede ne işe yarar? Backlink alırsam ne olur ? gibi soruların cevapları Biliniyo'da...

Backlink Nedir? Backlink Nasıl Yapılır? Backlink Ne İşe Yarar? Siteler İçin Backlink Gerekli Midir?

Backlink, mevcut sitenin diğer siteye vermiş olduğu, girişte veya herhangi bir sayfasında bannerinin(kurumsal iletişim öğesi) veya ilgili linkin bulunmasıyla Pagerank algoritmasında değerinin yükselmesi için önemli olan bir link sistemi olarak tanımlanabilir. Backlink, kısaca var olan web sitesine başka web sitesinden gönderilen linktir. Backink, çoğumuzun hayatına Google Arama Motoru sayesinde hayatımıza girdi. ‘PageRank’ algoritması, backlinklerin web sitesine olan etkisini nicel olarak ispatlayan bir algoritmadır. Google bu algoritma buluşla, diğer arama motorlarından çok daha doğru sonuçlar göstermeye başlayarak dünyada en çok tercih edilen ve güvenilen lider arama motoru olmuştur. PageRank mantığını kısaca anlatacak olursak, link alan sitenin erişim gücü artar, link verdiğinde ise erişim gücü azalır, şeklinde özetleyebiliriz.

Çoğu arama motoru, mevcut sitenize verilen ve kullanılan backlinkleri ile hangi yollar ile elde ettiğiniz de oldukça önemlidir. Doğal yollar ile alınmayan, güvenilirlik sağlamayan backlinkler, sitenize fayda sağlamaktan öte ciddi zararlar verebilir. Bu zararın boyutları sitenizin erişim kısıtına veya erişim engeline kadar varabilir. Backlink kullanımında dikkat edilmesi gereken diğer husus ise alınan backlinklerin sağladığı katkıdır. İçerikler ile ilgili, kaliteli ve özgün web sitelerinden backlink alma konusunda titiz davranılmalıdır. Backlink çalışması yapılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir faktör ise, linklerin sürekli, kalıcı olmasıdır. Belirli bir süre için alınan linkler, bir süreliğine sitenizi üst sıralara taşıyor olsa da süresinin bitmesi ve ortadan kalkmalarıyla birlikte siteniz yeniden eski erişimine düşmesine neden olur. Ayrıca birbiri ile alakasız birçok link almış sitelerden de backlink alırken dikkatli olunması şiddetle önerilir. İki tip Backlink vardır. Bunlar: NoFollow ve DoFollow Backlink

NoFollow Backlink Nedir?: Herhangi bir içeriğiniz için bir yere link vermek istiyorsanız, fakat bu linkin Google aramalarında öne çıkmasını istemiyorsanız linkinizi NoFollow Backlink yardımı ile vermelisiniz.

DoFollow Backlink Nedir?: Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile backlinkler Dofollow ve NoFollow olarak ayrıldı. Sebebi burada en önemli şey siteye kimin link verdiğidir, yani linkler ayrılmasa, sosyal medya devleri sürekli Dofollow link sonucu Google’dan da spam yemek zorunda kalırdı.

Backlink Hangi Sitelerden Alınırsa Daha Etkili Olur? Backlinki Nerelerden Almalıyım?

Backlink ne işe yarar sorununun cevabı olarak aslında tüm sitelerin backlink ihtiyacı vardır. Tabi backlink alırken kaliteli ve aynı sektöre hitap eden. kaba bir tabirle çöp olmamış sitelerden almaya özen gösterin. Özellikle öne çıkmak istediğiniz kelimelerde en önlerde olan sitelerden link veya tanıtım yazısı almaya özen gösterin. Tanıtım yazıları alırken başka sitelerden kopya içerik olmamasına özen gösterin. Gerekirse tanıtım yazılarını siz üretin veya ücretli olarak makale işi yapan arkadaşlara yazdırın. Bu şekilde alınan backlinklerin etkisi daha çok olacaktır. Ayrıca diğer konumuzda doğal backlink nasıl alınır yazımıza göz atabilir ve doğal şekilde backlinkler elde etme yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al