Gözlerin Sulanmasının Sebebi Nedir? Gözümün Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz sulanmasının genel olarak baktığınızda bir çok şey neden olabilir. Uzmanara göre göz sulanmasının nedeni genel olarak alarji ve göz yorgunluğu neden olabiliyor. Gözler neden sulanır? Göz sulanmasına ne iyi gelir ? Gözüm sulanıyor nasıl geçirebilirim? Göz sulanmasının nedenleri ve çözümleri nelerdir? Gözüm sulandığında ne yapmalıyım? gibi soruların cevapları Biliniyo'da...

Göz sulanmalarının nedeni genel olarak gözünüzde oluşacak problemlerin habercisi olabiliyor. Gelecekte büyük göz rahatsızlıklarıyla karşılaşmamak için önleminizi hızlı bir şekilde almak gözleriniz için çok iyi olacaktır. Bu nedenle uzmanlar göz sulanmasının göz ardı etmeden hızlı bir şekilde bir uzmana görünmenizde fayda olduğunu söylüyor. 

Vücudunuzda B2 vitamini eksikliği gibi sebeplerden de sık sık göz sulanması ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Güneş ışığına alarjinizin olması , göz kapağınızda bulunan çizik ve yaraların olması, vitamin yetersizliği , gibi sorunlar göz sulanmasının genel nedenleri arasındadır. Ayrıca el ve ayakların soğuk olması, yorgunluk hissi ve sürekli uyku hali de bu duruma aittir. Bu belirtiler sizde varsa, gözlerinizin neden yaşardığı bellidir, en önemlisi ise; bununla nasıl mücadele edeceğinizdir. Öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeli ve öğünlerinize muz, salatalık, baklagiller gibi göze faydalı besinler eklemelisiniz.

Göz sulanmasının ikinci nedeni, kontakt lensler olabilir. Lenslerin diyoptriye uymaması, sürekli kas gerginliğine neden olur. Lensleri takarken gözlerin aşırı yaşarması, gözün kornea tabakasının aşırı uyarılmış olması veya gözlerin lens saklama kabına olan alerjisi sulanmaya sebebiyet verebilir. Bunu kontrol etmek kolaydır. Birkaç gün lens kullanmayın ve durumda bir değişiklik olup olmadığını gözlemleyin. Unutmayın ki, yaz aylarında uçan toz ve polenler göze değerek tahriş etkisi yaratabilir.

Üçüncü neden, genellikle kadınların kullandığı kozmetik araçlardır. Genellikle böyle durumlar, ucuz kozmetik ürünleri kullanımı sırasında ortaya çıkar. Ama pahalı kozmetik ürünleri de gözlerinize alerji yapabilir. Göz yaşarmasının kozmetik ürünlerden olup olmadığını öğrenmek için, birkaç gün kullandığınız kozmetikten vazgeçin. Sonuç olumlu ise, bu markayı değiştirmeniz gerekir. Bu süre boyunca, gözleri çay ve papatya solüsyonu ile yıkayabilir ve içeriğinde alerji etki yaratmayacak koruyucu maddeler bulunan kozmetikleri tercih edebilirsiniz.

Gözlerinizi dinlendirmek için, evinizde basit yöntemler uygulayabilirsiniz. Örneğin; koyu çay demleyin, soğuduktan sonra pamuk kullanarak gözleriniz kapalı durumdayken üzerine koyup birkaç dakika tutun. Göz ve çevresindeki olumlu etkinin farkına varacaksınız. Ayrıca, soyulmuş patates da gözlere yatıştırıcı etki yapmaktadır.

Hey selam, ben Biliniyo Editörü! Sizler için içerikler hazırlıyor ve paylaşıyorum. Umarım biliniyo.com'da keyifli vakit geçiriyorsunuzdur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al