CDC’ye Göre ABD’nin İntihar Oranları, II. Dünya Savaşı’ndan En Yüksek
İntiharlar, yerli kadınlar arasında özellikle endişe verici bir oranda artıyor.ABD içerisinde yetkililer sıkı önlemler almayı planlıyor.

Image

ABD intihar oranları , II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek olan federal sağlık görevlileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, yerli halk arasında özellikle artış olduğunu belirtti .

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden gelen yeni bir rapora göre, intihar oranı 2017'de 1999'dan% 33 daha yüksekti.

Artış hem kadınlarda hem de erkeklerde ve tüm ırklarda ve etnik kökenlerde görüldü.

Yine de, yükseliş tüm gruplar için aynı derecede keskin değildi - Yerli Amerikalılar ve Alaska Yerlileri ve özellikle de bu topluluklardaki kadınlar tarafından orantısız bir oranda hissedildi.

Yerli kadınlar için intihar oranı% 139 arttı. Aynı gruptaki erkekler için% 71 arttı.

Bu grup için oranlar gençler arasında özellikle yüksekti, 15 ila 44 yaş grubunu etkileyen intiharların büyük çoğunluğu. 45-65 yaş grubu arasında, kadınlar ve erkekler için oran beyazlar arasında en yüksekti.

Yerli Amerikalılar, Hindistan Sağlık Servisi'ne göre, ABD'deki diğer gruplarla karşılaştırıldığında, özellikle gençler için orantısız derecede yüksek intihar oranları ile karşı karşıya kaldılar .

Amerikan Yerlileri Gençlik Merkezi'ne göre, “Tarihsel travma sonucunda, kronik olarak finanse edilen federal programlar ve ABD hükümeti adına verilen umutlar kırıldı” dedi. Yerli Amerikalılar, intiharı krize sürükleyen bir dizi sorunla karşı karşıya .

Göre ABD Nüfus Bürosu , Yerli Amerikalılar herhangi ırk grubunun en yüksek yoksulluk oranları yüz ve lise mezuniyet alt oranlarına sahip. Hint Hukuk Kaynak Merkezi'ne göre, bu gruptaki kadınların yarısından fazlasının cinsel tacize uğradığını bildirdi .

Yerli Amerikalılar, araştırmacıların kendilerine alkol getiren ve kendilerine satan beyaz yerleşimcilerin gelişiyle bağlantılı olduğu herhangi bir ırksal grubun en yüksek alkolizm oranları ile karşı karşıya . Araştırmalar alkol bağımlılığı olan kişilerin intihar riskinin arttığını göstermiştir .

Kerr, silahlara erişimin, opioidlerin mevcudiyetini artırabileceği gibi intihar riskini de artırabileceğini söyledi.

Kerr, "Bunları bir dereceye kadar altta bırakmak ve intihar oranlarını doğrudan etkilemek, ülkenin yoksul kesimi, işsizlik ve ülkenin bazı kesimlerinde yetersiz istihdam gibi ekonomik konulardır." Dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al