Aç Karnına Kahve İçmek Zararlı Mı? Aç Karnına Kahve İçmenin Yarattığı Sorunlar!
İnsanların büyük çoğukluğu sabahları kahvesiz yapamıyor. Özellikle işe erken saatte gidenler ayılmak için direk kahveye sarılıyor. Peki aç karnına kahve içmek zararlı mıdır? Aç karnına kahve içmenin yarattığı sorunlar neler? Gelin hep beraber öğrenelim...

Bir çok insan sabahları 1 bardak kahveyle güne başlıyor.. Kahve içmek aslında zararlı olmasa da fazla tüketimi vücutta önemli sorunları beraberinde getiriyor. 

İşte aç karnına kahve tüketmenin yarattığı problemler:

Bağırsak ve Mide Problemleri

Midemizde bulunan hidroklorik asit yediklerimizi sindirmemizi sağlıyor. Fakat aç karnına içilen kahve bu asidin üretimini hızlandırıyor. Midede yeterli besin olmadığı zamanda mide, asit artışını karşılayamıyor. Bu durumda vücut hidroklorik asit üretimini azaltıyor. Sindirim bu durumda yavaşlamaya başlıyor. Midemizde besinleri tüketen bakteriler ise hidrojensülfit üretip hoş olmayan gaz üretimine yol açıyor. Sadece gaz oluşumuylada kalmıyor. hazımsızlık, yanma, mide asit düzeyinde yükselme gibi sorunları doğuruyor. Mide içinde reflü problemini yaşatıyor.

Beslenme Sorunları

Japonya'da yapılan bir araştırmada, kahvenin midemizdeki besinleri olması gerekenden daha hızlı şekilde sindirdiğini ortaya konulmuştur. Besinlerin midemizde kalma nedenleri zaten vitamin ve minarelleri emilemek olduğu için bu duurmda da vitamin ve minareller boşa gitmiş oluyor.

Bunlar Dışında Ne Zararı Var?

  • Stres hormonunun düzeyinde artış meydana getiriyor. Aynı yükseliş krtisol, epinefrin ve norepinefrin içinde geçerli.
  • B vitamininin sekresyonunu hızlandırıp geriye kalan vitaminlerin emilimini bozuyor.
  • Ruh halimizi etkileyen bizim için en önemli olan serotonin üretimini de engellemekte.

Dememiz o ki sabahları kendinize zarar vermek yerine başka şeyler tüketmenizi öneririz. Özellikle mide ve bağırsak problemi yaşıyorsanız hiç tavsiye etmeyiz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al