ABA Klinik Diyarbakır'da Yapacağı Çalışmalarla Türkiye'ye Otizm Eğitmeni Yetiştirecek
ABA Klinik, Diyarbakır'da yapılan yatırımlar ile tüm Türkiye'ye otizm eğitmeni yetiştirmeyi planlıyor. Diyarbakır'da otizmli torunu için özel eğitmen bulamayan bir iş adamı, 1 milyon gibi yüksek bir miktarda yatırım yaparak otizmli çocuklar için merkez kurdu.

Bu Klinik Hızla Zirveye Çıkıyor

Birkaç ay içerisinde zirveye yerleşen klinik şimdi Amerika'dan verilen profesyonel yetiştirici belgesine almak istiyor. Böylece klinik tüm Türkiye'ye otizmli çocuklar için eğitmen desteği sağlayabilecek.

5 yaşındaki otizmli torunu için eğitim alacağı yer bulamayınca böyle dev bir yatırım yapan işadamı, böylece hem kendi torununa hem de maddi imkanı olmadığı için özel eğitim alamayan otizmli çocukları olan ailelerin hizmetine bu kliniği sunuyor. ABA klinik bünyesinde yer alan Osman Elaldı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi elde ettiği gelirlerin yarısını öğretmen ve çalışanların masraflarına ayırdı. Diğer %50 oranındaki kısım ise maddi durumu yetersiz otizmli bireyler için kullanılıyor.

Kısa Sürede Klinik Amacına Ulaştı

9 aylık kısa bir süreçte birçok şeyi başaran bu klinik, ülkemizde Amerika tarafından verilen davranış analisti sertifikasyon Kurulu tarafından verilen yetkinin ilk sahibi oldu. Bu sayede 40saat süreli RBT kayıtlı davranış teknikeri eğitim kursu vermeye yetkili oldu. Bu kurs sayesinde öğretmenler ve eğitimciler daha etkili bir şekilde eğitimlerini sürdürebilecek.

Türkiye'de bu semineri düzenleme ve sertifika alma hakkını kazanan klinik, faaliyete geçtiği Eylül ayından bu yana hem yurtiçinde hem de yurtdışında başarılı çalışmalara imza attı. Otizmli çocukların hayat dışında kalmaması ve hayatımızın bir parçası olması için proje çok Türkiye'nin kullanımına sunuldu. Kısa sürede dikkat çeken teknik ve proje özellikle otizmli çocukları bulunan aileler arasında takdir ediliyor.

Kısa sürede başarıya ulaşan klinik bunu sürekli hale getirmek ve burada yetiştirdiği eğitmenler ile tüm Türkiye'deki Otizmli çocuklara katkıda bulunmak istiyor. Otizmli çocuklara eğitmen yetiştirme konusunda yetkili olan klinik saatlik seminer sonunda yapılacak sınavda %80 ve üzerinde olan kişilere sertifika kazanma imkanı sağlayacak. Yapılan değerlendirme sonunda başarılı olan kişiler, Amerika'da BCBA ya da BCBA-D başvurusu yaparak sertifikalarını alabilecekler. 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://biliniyo.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları

smm panel Twitter Trend Topic Al