90 yaşındaki fotoğrafçının gece saatlerinde İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığı açıklanmıştı.
İstanbul'da 16 Ağustos 1928'de Ermeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ara Güler, 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı.
Yaptığı önemli haberlerden biri Kumkapı'daki Ermeni balıkçılarının gündelik yaşamlarını konu alan dizi yazılarıydı.
Kendisi de bu dizisi için "Ermeni balıkçılara ilişkin röportajlar, benim en önemli ve en ciddi çalışmalarımdan biriydi" demişti.
Bu yazılar 1950'lerin ortalarında İstanbul'da, Zhamanak gazetesinde yayımlandı.
"Photography Annual'a Göre Dünyanın En İyi 7 Fotoğrafçısından Biri"
1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf bölümü şefi olarak çalıştı. 1961'de İngiltere'de yayınlanan Photography Annual, onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği'ne kabul edildi ve bu kuruluşun Türkiye'den tek üyesi oldu.
Ara Güler "Bana İstanbul fotoğrafçısı diyorlar. Ama ben dünya vatandaşıyım. Dünyanın foto muhabiriyim" diyordu.
Güler, 1970'lerde dünyanın birçok ünlü kişisinin portrelerini çekti. Winston Churchill, Indira Gandhi, Maria Callas, Alfred Hitchcock, Marc Chagall, Salvador Dali, Pablo Picasso bu isimler arasında.
Fotoğraflarının büyük bir bölümü Fransa, ABD ve Almanya'da çeşitli müzelerde sergilenen Güler, 18 Ağustos'ta 90. doğumgününğ kutlamış, İstanbul'da da Ara Güler Müzesi açılmıştı.
Erdoğan: Ara Güler usta hep hayırlı yad edilecek.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ara Güler'in yaşamını yitirmesi nedeniyle ailelesine telefonla taziyelerini iletti.
Erdoğan başsağlığı mesajında da, "Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü fotoğrafçı Ara Güler usta geriye bıraktığı eserleriyle hep hayırla yad edilecek" ifadelerini kullandı.