Gazeteci Nazlı Ilıcak kimdir?

Fethullah Gülen'e yapılan operasyonlara karşıt yazılar yazması ardından tutuklanan ve müebbet hapisle yargılanma talebinde bulunulan Nazlı Ilıcak Kimdir ? Nazlı ılıcak kaç yaşındadır ? Nazlı Ilıcak Neden Tutuklandı ? Nazlı Ilıcak'ın cezası nedir ? gibi soruları bu içeriğimizde cevaplıyoruz.

Gazateci Ayşe Nazlı Ilıcak 1944 yılında ankarada doğdu. Demokrat Partinin iktidarlık yaptığı dönemde Bayındırlık ve Uluştırma Bakanı Muammer Çavuşoğlu'nun da kızı konumundadır.Tercüman Gazetesinin sahibi Kemal lıcak ile evlenmesi ardından o dönemde eşinin gazetesinde başyazar olarak yazılar yayınladı.Bunun yanı sıra Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini de 1988 yılına kadar üstlenmiştir. Hürriyet , Akşam , Yeni Şafak , Dünden Bugüne Tercüman , Bugün , Takvim ve sabah gazetelerinde de yazarlık yaparak kariyerine katkıda bulunmuştur.

Yolsuzluk operasyonu sonrasında yolsuzluk yaptığı iddaa edilen bakanların istifa etmesi için yazılar yazmış ve ardından Sabah Gazetesi ile yolları ayrılmıştır. 

Siyasi Partilerde Millet Vekilliğide Yaptı

Fazilet Partisi'nin istanbul millet vekili adayı olması ardından millet vekili olarak görev almıştır.Yemin töreninde Merve Kavakçı'nın meclise türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşilik etmesiyle ön plana çıkmıştır.Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet partisini kapatma kararı almasının ardından millet vekilliği düşürülerek 5 yıl siyaset yasağına çarptırılmıştır.2011 Yılında akparti'nin aday adayı olmuştur fakat aday olarak gösterilmemiştir.

Fetö Terör Örgütüne Yapılan Operasyonlara Karşı Çıkarak Göz Altına Alındı

Fethullahcı Terör örgütünün 17-25 aralık rüşvet operasyonlarının darbe girişimi olmadığını savundu ve mit tırları ile ilgili yapılan operasyonları manipüle ederek devlete karşı yazılar yazmaktan 41 yazar ile birlikte göz altına alındı.