Artık Herkes Youtube'den Para Kazanamayacak!

Çoğu kişinin yeni ekmek teknesi olan ve video çektikçe,izlendikçe,abone kastıkça para alan içerik üretenlerin para kazandığı Youtube'de gelir elde etme standartlarında değişiklikler meydana geldi.

Son zamanlarda her yaştan insanın video çekerek para kazandığı Youtube bir çarpıcı haberle video çekenleri şoka uğrattı.Eskiden daha temel kriterler üzerinden gelir etmek mümkünken şuan daha karmaşık ve daha fazla kriter üzerinden değerlendirerek gelir elde edilmesine karar verildi.Hatta artık kendi algoritmasını bir kenara bırakıp çalışanlar tarafından bizzat kontrolü sağlanacak.


KARAR NEDEN ALINDI?

Youtube bu kararı ünlü bir Vlogerin attığı bir intihar videosu nedeniyle verdi.Tabiiki tek etken bu değil.Bazı insanlar burayı reklam boykotu ve bazı kötü amaçlarla kullanmaktaydı.Hatta Google'a ait bu büyük platform geç kalmakla alakalı büyük eleştri almıştı.

FAZLASIYLA GEÇ KALINDI!

Bir çoğumuz zaten Youtube üzerinden bu tür videolarla karşılaşıyor hatta bu tür içerik aradığımızda bu büyük video platformuna başvuruyoruz.Ama elbette hepimizin kınadığı içeriklerin olduğu videolar var.Bu videoların kaldırılması ve böyle bir kararın çok geç alındığını zaten çok iyi biliyoruz.Ayrıca sosyal medya uzmanı Mark Mulligan "Google, bu tarz videolar konusunda önceden önlem almak yerine, olduktan sonra tepki verdiği izlenimini yaratıyor. YouTube, hızlı davranma konusunda kendini geliştirmeli" diyerek kendi tepkisini ortaya koyuyor.

YENİ KRİTERLER İSE ŞUNLAR:

Bu yeni karara göre Youtube için video çekenler şu kriterler sonucunda gelir elde edebilecek:

YouTube'un 9 ay önce getirdiği son kriterlere göre, yayıncıların reklam geliri kazanabilmesi için, kanallarındaki içeriklerin 10 bin saatten fazla izlenmiş olması gerekiyordu.

Geçen yıl getirilen yeni kurallara göre ayrıca bazı konu başlıkları, reklamlandırılma kapsamından çıkarılmıştı.

200'den fazla reklam verenin, reklamlarının nefret söylemi ya da başka radikal içerik taşıyan videolarda gösterilmesinden şikayet edip reklamlarını geri çekmesine atılan bu adım, yayıncıların tepkisini çekmişti.

ÇOK FAZLA KİŞİ GÖREVLENDİRİLECEK!

Bu iş için ortalama 10 bin kadar bir Youtube çalışanı görevlendirilecek.Yeni strajenin bir diğer ayağını da Google Preferred servisinin işleyişindeki değişiklik oluşturuyor.Genel çalışanların yaş aralığını ise 18 ila 34 yaşlarındaki kişiler oluşturmakta.