30 Yaş VeVatandaşlarımızın Aşılama Süreci Başladı

Yeni tip koronavirüs ile verilen mücadele ile alakalı olarak 30 yaş ve üzeri kişilerde aşılama sürecine start verildi. Toplumda virüse karşı bağışıklık kazandırmak için gerçekleştirilen bu programda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aşı Seferberliği Devam Ediyor

Koronavirüse karşı ülkemizde verilen mücadelede, Sağlık Bakanlığı tarafından devam ettirilen aşı seferberliği artık30 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanmaya başlandı Böylece 30 yaşın üzerinde olan vatandaşlar için aşılma süreci başlamış oldu Kırklareli'nde bulunan 30yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması sürecinde Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Aynı zamanda Kırklareli'nde aile sağlığı merkezlerinde randevu usulü aşılama işlemi devam ediyor.

Aşılama Çalışmaları Büyük Bir Hızla Devam Ediyor

Uzun süredir aşı sırası bekleyen vatandaşlar sıra alarak randevu gününü beklemeye başlıyor. Randevu günü gelen vatandaşlar aşılarını oluyorlar. Koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına teşekkür eden vatandaşlar, kendilerine müteşekkir olduklarını ifade ediyorlar.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aşı seferberliği dahilinde yürütülen programa yoğun ilgi gösteriliyor tekrar sağlıklı günlere kavuşmak için aşının önemi her fırsatta vurgulanıyor. Bu kapsamda Kırklareli ilimizde ilk ve ikinci doz aşı olan kişilerin sayısı 270bin kişinin üzerine çıkarak 300 bine yaklaştı. Türkiye genelinde bu sayılara bakıldığında; ilk ve ikinci doz aşı olan kişilerin sayısı 40 milyonun üzerine çıkarak 50 milyon kişiye ulaşmaya doğru devam ediyor.

Covid-19 Vaka Sayıları Azalmaya Devam Ediyor

Bir yandan aşılama devam ederken, diğer yandan covid-19 vaka sayıları günden güne azalıyor. Kış aylarında zirve yapan ve sayısı 10 binleri bulan vakalar, her geçen gün daha çok kontrol altına alınıyor. Böylece ilerleyen dönemde hastalığın kontrol altına alınması umuluyor. Vatandaşlarımızın da bilinçli bir şekilde kurallara uyarak bu mücadeleye destekte bulunması oldukça önemli.

Mayıs ayında gerçekleşen tam kapanma kapsamında alınan tedbirler meyvelerini vermeye başladı. Yapılan araştırmalarda Haziran ayı itibari ile başlatılan kontrollü normalleşme sürecinin belirlenen şartlarda devam ettiği görülüyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada şartlar ne kadar iyi olursa olsun yine de tüm önlemlerin alınması ve koronavirüse karşı tedbirin elden bırakılmaması hatırlatılıyor.