Ojenin Sağlığa Zararları

Oje kızların vazgeçilmezidir. Bazen bir kıyafete rengini uyarlamak istersiniz bazen de sevdiğiniz renk olsun istersiniz. Hepsi güzel iyi hoş da zararlarını da aslında say say bitmez. Özellikle içinde barınan kimyasal maddeler sağlığımızı öyle tehdit ediyor ki. O halde sizi merakta çokta bırakmayalım. Gelin bir göz atalım.

Yaz, kış demeden hele bir de mevsimsel renklere bitip mevsimine göre sürüyoruz o renkleri tırnaklarımıza. Kış aylarında daha koyu renklerin aşığıyken, yaz aylarında düşüyoruz o nude , soft renklere. Bazen mevsimsel sürüyoruz renklerini, bazen zevkimize, keyfimize göre... Hatta bazılarımız her gün sürüyor. Artık alışkanlık haline getirmiş ojeyi, parmaklarını renksiz görmek istemiyor. 

İşte her güzel şeyin bir kusuru var derler ya hani. Tırnaklarımıza renk katan, güzelliğe güzellik katan ojenin de kimyasallarının zararlarını saysak acaba bu denli çok sürme cesaretinde bulunabilir miyiz acaba? 

O halde gelin birlikte içerisinde bulunan o kimyasal maddeleri ve bize karşı kimyasalların nasıl zararı var bir bakalım...

Ojenin Kimyasalları ve Zararları

Her tırnak bakımı cilasında, ojesinde olmasada bazılarında malesef ki sağlığımızı ciddi tehlike altına sokan kimyasallar mevcut.

1.Toluen

Toluen dediğimiz kimyasal madde tırnaklarımıza oldukça pürüzsüz görünüm sağlayıp aynı zamanda pigmenti koruyucu çözücülüğü sayesinde bizi mest ederken sağlığımıza yalan ediyor. Toluen dediğimiz kimyasal bizim merkezi sindirim sistemimizi etkileyip üreme sorunlarına davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda ojenin kokusu bizlerde baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik gibi sorunlar doğurtabilir.

2.Formaldehit

Formaldehit renksiz bir gaz olup ojenin depolama ömrünün daha uzun kalmasını sağlar. Alerjisi olanlarda, ormaldehit ile temas, egazama ve olası kimyasal yanıklara neden olabilir. Daha şiddetli durumlarda, kalp ritmi bozuklukları ve kanseri tetikleyebilir.

3.Dibutil ftalat

Bu kimyasal madde koku olarak kullanılmkatadır. Endokrin hastalıkları, jinekolojik hastalıklar ve solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarabilir.

Bilim insanlarının 24 kadından oluşan bir grup üzerinde yaptıkalrı araştırmaya göre, katılımcıların çoğunda, oje sürdükten 6 saat sonra, metabolizma sürecinde oluşan trifenil fosfat türevi difenil fosfat seviyelerinin yükseldiği görüldü. Deneyin başlamasının üzerinden 10 saat geçtikten sonra ise, tüm katılımcıların vücutlarındaki difenil fosfat seviyeleri normalin 7 katına kadar yükseldi. Sonuçlar gerçekten endişe verici düzeyde. 

Tabii ki hiç oje kullanmayın demiyoruz. Oje kadınların vazgeçilmesi haline gelmiş. Ama oje alırken bu katkı maddelerine bir göz atın. Neticede kadın olmak zor.