Mide Bulantısı Geçirme Yolları Nelerdir ?

Pek Çok Nedene Bağlı Olarak Gelişen Mide Bulantısı Hayatımızı Oldukça Zorlaştırmaktadır . Bu Konuda Çok Fazla Soru Sorulmaktadır. Sizlerin Bilinçlenmesi ve Oldukça Zorlu Olan bu Problemin Giderilmesi Adına Bulantının Geçirilme Yolları , Bulantıya Ne İyi Gelir Gibi Cevapları Sizler İçin Derledik .

Mide bulantısına sebep olacak birçok şey var. Uzmanlar tarafından kusacak gibi olma durumuna denilen mide bulantısı; migren, araç tutması, aşırı alkol kullanımı, stres, kaygı ve gıda zehirlenmesi gibi sebeplerden dolayı görülebilir.

Tek başına bir hastalık olmasa da bir hayli rahatsız edici olan mide bulantısını geçirmek için bazı yöntemlere başvurabilirsiniz.

Nane: Şiddetini artıran mide bulantısına karşı 1-2 dal taze nane çiğnemek bulantıyı kesebilir. Bununla birlikte nane, çay olarak da kullanılabilir.

Limon: Ekşimsi tadı ile mide bulantısını hafifletmekte gayet etkili bir besindir. Özellikle hamilelik döneminde olanların mide bulantısı geçirmek için kullandığı bir meyvedir.

Zencefil: Araba tutması, hamilelik bulantıları ve birçok sebepten dolayı oluşan bulantılara karşı etkilidir. Gün içinde 3 fincan zencefil çayı içilebilir.

Tavuk Suyu: Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan tavuk suyu, mide bulantısı yaşandığı anlarda 1 su bardağı kadar tüketilirse bulantıyı hafifletecektir.

Elma: Bütün bir elma dilimlenerek yavaş yavaş tüketilirse mide bulantısını geçirebilir. 

Su: Vücuttaki su kaybı bulantının en önemli sebepleri arasındadır. Mide bulantısı yaşandığı zamanlarda bol bol su içilmelidir.

Kuruyemiş: Mide bulantısı protein eksikliğinden kaynaklanabilir. Mide bulantısının şiddetlendiği anlarda badem, fındık, fıstık gibi yemişlerin tüketilmesi bulantının şiddeti azaltabilir.