Günlük Hayatta Kulladığımız 9 Zararlı Şey

Günlük hayatta kullandığımız ürün, materyal ve gıdalar gerçekte zararlı maddeler içerebiliyor. Bu ürünler büyük bir tehdit oluşturmuyor olsalarda bilmemizden bir zarar gelmez.

1. PARABEN

Kozmetiklerde ve ilaçlarda yaygın şekilde kullanılan bir kimyasal maddedir. Parfüm, bronzlaştırıcı kremler, nemlendirici, tonik, saç kremi, şampuan, tıraş losyonu gibi gündelik hayatta sık kullanılan ürünlerin içinde bulunur.

2. SOLVENT

Genellikle alüminyum ve plastik ambalajlamada kullanılan solvent kanserojen riski taşıyor.

3. TRANS YAĞ

"Hidrojen" eklenmesiyle elde edilen yağdır, gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılır. Damar tıkanıklığı, kalp krizi, felç gibi hastalıklara neden olurken, kötü kolesterolü yükseltir. Bisküvi, çikolata, kekler, hazır kurabiye, kraker ve patates kızartması gibi yiyeceklerde kullanılır.

4. GRANİT

Nerdeyse her insanın banyolarında yada mutfaklarında granit tezgahlar vardır ve bunlar birer radyoaktif kaynağıdır.

5. KRİPTON

Ampullerin içerisinde kripton maddesi bulunur ve flüoresan ışıklarda radyoaktif maddeler içeriyor. Ampuller patlaması halinde sağlığınızı tehdit eden maddeler içeriyor.

6. BENTONİT KİLİ

Kedi besleyenlerin pek de hoşuna gitmeyecek bir haber. Kedilerin kumu bentonit kili adlı bir maddeden üretilir. Bentonit Kili içerisinde toryum ve uranyumdan kaynaklanan radyoaktif izotoplarının bulunması insan sağlığı için pek de iyi olmasa gerek.

7. POTASYUM

Her insanın yediği ve sevdiği meyvelerden biri olan muz bir potasyum kaynağıdır. Potsayumun büyük bir kısmı radyoaktif izotoplardan oluşur. Ancak endişelenmeyin radyoaktiviteden etkilenmeniz için 5 milyon muz yemeniz gerekir.

8. TRİTYUM

Aslında gündelik hayatımızda hemen hemen  her yerde gördüğümüz çıkış tabelalarının karanlıkta yanmasını sağlayan element trityum. Trityum radyoaktif olan hidrojen izotoplar içerir.

9. URANYUM

Rengarenk olmasından dolayı insanlara çekici gelen bardaklar aslında radyoaktif madde kaynağıdır. Özellikle kırmızı ve turuncu renklerde olanlar uranyum içerir.