Gülme Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz #10 Şey

Gülmenin ömrü uzattığını söyleyen bilim adamları var. Yani o kadar da boş bir eylem değil. Gülüp geçiyorum derken ömrünüzü uzattığınızı düşünürseniz gülmek insanın hayatında önemli bir yer ediniyor. Peki soruyoruz size , gülmek hakkında ne biliyorsunuz ?

Günlük hayatınızda 15 dakika gülerek ortalama 40 kalori yakıyorsunuz.Yani bu demek oluyor ki diyet yapmak için uğraşacağınız sürede gülmek için uğraşırsanız diyetten daha faydalı bir işlem yapmış olursunuz. Hemen gülmeye başlayın!

Çocukların yetişkinlerden daha fazla güldüğünün belirlendiği gibi anket sonuçlarına göre de kadınların erkeklere göre gülmeye daha eğilimli oldukları saptanmış.

Her ne kadar kendinizi zorla güldürmeye çalışsanız da bu işe yaramaz ve gülemezsiniz. Gülüyor gibi bir ses çıkarabilirsiniz ancak beyninizi kandıramazsın.

Yapılan çalışmalara göre 15 dakika gülmek ömrünüzü 2 gün arttırabilir. Gülerek uzun yaşayabilirsiniz!

Dünyadaki gülen tek varlık insan değildir. Belirlenmesi zor olsa da bazı hayvanlarda da gülme benzeri bir davranış vardır. Hayvan dostlarınızı izlemeye başlayın. Sonunda size gülümseyebilirler.

Gülmek, bireyler arasında anlık bir bağ oluşturabilir. Bir grup olarak ya da başkasıyla birlikte güldüğünüzde, bu insanlarla doğal bir bağ kuruluyor ve yeni insanlar etrafında olmaktan kaynaklanabilecek sosyal stresin bir kısmını hafifletmiş oluyor.

Yapılan çalışmalar bireylerin arkadaş bulma kriterlerinden biri olan dış görünüşten daha üst sırada çekici gülümsemenin olduğunu gösteriyor.

Sık sık ve içten gülmek vücudunuzun hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı olur. Gülmek vücudunuzdaki kortizol seviyesini düşürerek stresinizin azalmasına yardım eder.

Başkalarıyla beraber olduğunuzda, yalnız olduğunuzdan 30 kat daha fazla gülersiniz. Gülmenin bulaşıcı olduğunu söyleyenler haklı!

Sabahları kahve içmeyi sevmiyor musunuz? Hiç sorun değil. Uyandıktan kısa bir süre sonra gülmek vücutta bir fincan kahveyle benzer etkilere neden oluyor. Yarın sabah kalktıktan sonra gülmeyi deneyerek ve nasıl canlandığının farkına var!